Deze website maakt gebruik van cookies om een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden.

Deze website maakt gebruik van cookies.

Samenvatting en opname webinar ‘Making eCollections Work in Your Workflow’

Geplaatst op 11-01-2018 in Bibliotheken


Hoe passen digitale collecties (eCollections) binnen uw aankoopstrategie voor e-books? Bekijk een webinaropname en ontdek wat de voordelen en uitdagingen van eCollections zijn.

In een recente webinarsessie van Choice/ARL over eCollections werd onder meer besproken hoe deze collecties in de werkprocessen van een bibliotheek passen, wat de pijnpunten zijn en welke voordelen het bestellen via een informatieleverancier oplevert. Panelleden tijdens de sessie waren Jo Anne Newyear-Ramirez, Associate University Librarian for Scholarly Resources bij de University of California, Berkeley en Linda Teresa Di Biase, Ebook & Collaborative Collections Strategy Librarian bij de University of Washington Libraries. De sessie werd gemodereerd door Jenny Hudson, Senior Collection Development Manager bij GOBI Library Solutions from EBSCO (GOBI).

De door GOBI gesponsorde webinar opende met een introductie van de bibliotheken van de panelleden, waarna beide bibliothecarissen in een vraag- en antwoordsessie antwoord gaven op de volgende vragen:

  • Waarom maakt uw bibliotheek gebruik van eCollections?
  • Hoe passen eCollections in uw collectieontwikkelingsstrategie?
  • Welke pijnpunten heeft u ervaren bij de aanschaf van eCollections?
  • Hoe verloopt de aanschaf van eCollections in consortiumverband?
  • Hoe vereenvoudigen intermediairs de aanschaf van eCollections?

Linda Teresa Di Biase legde uit dat haar bibliotheek aanzienlijke voordelen ervaart van het gebruik van eCollections: “Uit de gegevens die we verzameld hebben over de eCollections die we aangeschaft hebben blijkt dat deze een uitstekend investeringsrendement hebben. Ze zijn met name zeer handig wanneer je een uitgebreide dekking van een bepaalde discipline wilt hebben.” Ze gaf tevens aan dat eCollections voordelen bieden op het gebied van inzichtelijkheid en voorspelbaarheid van budget en content.

Jo Anne Newyear-Ramirez voegde daaraan toe dat de samenwerking met intermediairs additionele voordelen met zich meebrengt: “De rapportagemogelijkheden helpen ons bij collectieontwikkeling en ondersteunen bij het nemen van beslissingen. De gegevens en geschiedenis van onze eerdere aankopen geven ons inzicht in onze aanschafpatronen, helpen gaten in de collectie te identificeren en ondersteunen bij het nemen van aanschafbeslissingen.”

Bekijk een opname van de webinar voor meer informatie over de voordelen en uitdagingen van het bestellen van eCollections en de manieren waarop informatieleveranciers kunnen helpen bij het beheren van deze collecties.

Bekijk de webinar Vraag meer informatie aan