Deze website maakt gebruik van cookies om een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden.

Deze website maakt gebruik van cookies.

Vijf manieren waarop medische informatietools verpleegkundigen helpen

Geplaatst op 10-10-2017 in Medisch


Medische informatietools en -technologieën bevorderen de vooruitgang van geneeskunde en helpen patiëntveiligheid te verbeteren. Lees in dit artikel vijf manieren waarop verpleegkundigen ondersteund worden door deze tools.

Informatietools en -technologieën zijn inmiddels belangrijke en blijvende elementen op de medische werkvloer. Mensen worstelen met het (te) grote aantal e-mails dat zij te verwerken hebben, systemen voor elektronische patiëntendossiers kunnen lastig onder de knie te krijgen zijn, en wie kan er tegenwoordig nog al zijn wachtwoorden onthouden? Desondanks is techniek zeker geen vijand. In de medische branche kunnen tools en technologieën helpen levens te redden, wachttijden verminderen en patiëntveiligheid en -tevredenheid verbeteren.

  1. Ontwikkeling van kennis en vaardigheden: Met bronnen als Nursing Reference Center™ Plus hebben verpleegkundigen snel en simpel toegang tot evidence-based informatie en beschikken zij over tools voor ontwikkeling van hun vaardigheden. Daarnaast brengen platforms als sociale media een wereld aan informatie en contacten binnen handbereik, en openen deze deuren naar samenwerking met andere zorgverleners.
  2. Verbeterde communicatie: Informatietechnologie vereenvoudigt communicatie. Met nieuwe medische technologieën kunnen gebruikers tekstberichten versturen, e-mailen en chatten. Het gebruik van piepers en het bellen van collega’s is niet langer gangbaar; contact tussen zorgverleners is sneller en simpeler dan ooit. Door deze snelle communicatiemethoden kunnen verpleegkundigen en andere medisch professionals meer tijd met hun patiënten doorbrengen.
  3. Hulp bij het redden van levens. Alles van telemetrie tot automatische bloeddrukmeters valt onder de noemer informatietools en bevordert patiëntveiligheid. Verpleegkundigen hebben ontzettend veel bij te houden en te controleren. Wanneer zij weten dat ze op medische apparatuur en technologie kunnen vertrouwen voor bijvoorbeeld telemetrie, helpt fouten voorkomen en zorgt ervoor dat zij zich kunnen richten op de interactie met de patiënten.
  4. Zelfbescherming. Het vastleggen van informatie in een elektronische patiëntendossier (EPD), helpt verpleegkundigen wanneer bepaalde zorgactiviteiten op een later moment in twijfel getrokken worden. De constante controlemomenten in een EPD kunnen soms wellicht frustrerend zijn, maar deze zorgen er wel voor dat verpleegkundigen steeds herinnerd worden dat essentiële informatie en stappen vastgelegd worden en dat vastgelegd wordt dat de juiste zorg geleverd is.
  5. Vergrote efficiëntie. Een goed ontworpen systeem of EPD helpt verpleegkundigen snel antwoorden te vinden op vragen, alles volledig in kaart te brengen en zonder moeite patiëntinformatie op te zoeken. Hierdoor besparen zij waardevolle tijd die zij vervolgens bij hun patiënten kunnen doorbrengen.

Door medische informatietools en -technologieën te omarmen, de sterke en zwakke punten van deze oplossingen te kennen, en ze op de juiste manier in te zetten bij het nemen van medische beslissingen, kunnen zorgverleners de juiste toon zetten en hun handelswijzen en patiëntveiligheid naar een hoger niveau brengen.

EBSCO Health is toonaangevend leverancier van evidence-based oplossingen die ondersteunen bij het nemen van klinische beslissingen, medische business intelligence, en peer-reviewed medisch-wetenschappelijke informatie. Onze doelstelling is het bieden van evidence-based bronnen en technologieën die de wereldwijde medische community ondersteunen. Bezoek onze website en ontdek hoe de technologie, tools en bronnen van EBSCO Health ook uw organisatie kunnen helpen geneeskunde naar een hoger plan te brengen.

Ga naar de EBSCO Health website