Om u een betere ervaring op onze website te geven, maken wij gebruik van cookies Voor meer informatie over hoe wij cookies gebruiken, kunt u ons privacybeleid raadplegen.

EBSCO presenteert tijdens Smart Humanity 2019: Semantic search – Van big data naar intelligente data

Geplaatst op 23-10-2019 in Bibliotheken

Op donderdag 14 november vindt Smart Humanity 2019, het jaarlijkse congres van de KNVI, plaats in de Openbare Bibliotheek van Amsterdam. EBSCO is ook dit jaar hoofdsponsor! Tijdens het congres zijn we niet alleen op de beursvloer, maar ook in het programma vertegenwoordigd. In zijn presentatie met de titel ‘Semantic search – Van big data naar intelligente data’ gaat Roman Piontek, Director of SaaS Innovation bij EBSCO, in op de vraag hoe we ervoor kunnen zorgen we dat de kwaliteit, vindbaarheid en herbruikbaarheid van data gegarandeerd is en blijft.


Roman: “We zijn omringd door big data. De alomtegenwoordigheid van data betekent echter niet dat deze ook betrouwbaar of gestructureerd zijn. We leven niet in één grote informatieruimte; er zijn ontelbare vaak slecht of helemaal niet verbonden informatiebubbels. Ik durf te stellen dat het nog nooit zo gemakkelijk is geweest om irrelevante informatie te ontdekken en bij het zoeken naar de juiste informatie zo ver af te dwalen dat we de weg terug niet meer kunnen vinden. Bovendien worden we bijvoorbeeld via sociale media impliciet of zelfs expliciet gestimuleerd om muren op te werpen door het delen van ongecontroleerde, slecht gestructureerde en opiniërende informatie. Dit is overigens geen recent fenomeen; het bestaat in algemene vorm al lange tijd en lijkt voorlopig niet te gaan verdwijnen. Tijdens mijn presentatie zal ik ingaan op de semantische technologieën en formats die ons van big data naar intelligente data kunnen helpen.”

Tijdstip: 10:00-11:00 uur
Locatie: OBA Forum
Taal: Engels

Kunt u er niet bij zijn in Amsterdam maar wilt u wel meer weten? Neemt u dan contact met ons op!

Bezoek de congreswebsite

Share this: