Om u een betere ervaring op onze website te geven, maken wij gebruik van cookies Voor meer informatie over hoe wij cookies gebruiken, kunt u ons privacybeleid raadplegen.

EBSCO Serials Price Projection Report – Editie 2020

Geplaatst op 09-10-2019 in Bibliotheken


Bekijk het Serials Price Projection Report voor 2020, een rapport dat EBSCO opstelt om informatieprofessionals te helpen bij het nemen van budgetbeslissingen voor het komende abonnementsjaar. Naast informatie over de geschatte stijging van uitgeversprijzen, leest u in het rapport ook over factoren die van invloed zijn op het wetenschappelijke informatielandschap.

Ieder jaar creëert EBSCO op basis van informatie van een groot aantal uitgevers en analyses van historische prijsinformatie het Serials Price Projection Report, een rapport dat bibliotheken helpt bij het nemen van budgetbeslissingen voor het komende abonnementsjaar.

In het nieuwe rapport is te lezen dat de verwachte effectieve stijging van uitgeversprijzen (exclusief eventuele valutaeffecten) voor academische en medisch-wetenschappelijke tijdschrifttitels voor 2020 gemiddeld 5 tot 6 procent bedraagt, en voor digitale uitgeverspakketten 4 tot 5 procent.

Het rapport bevat tevens informatie over markttrends en factoren die van invloed zijn op de aankoopbeslissingen van bibliotheken; onder meer bibliotheekbudgetten, digitale tijdschriftenpakketten, open access, overheidsverordeningen en economische omstandigheden komen aan bod.

Lees het persbericht en download het 2020 Serials Price Projection Report voor meer informatie.

Download het rapport

Share this: