Om u een betere ervaring op onze website te geven, maken wij gebruik van cookies Voor meer informatie over hoe wij cookies gebruiken, kunt u ons privacybeleid raadplegen.

EBSCO verscherpt voorzorgsmaatregelen rondom COVID-19

Geplaatst op 16-03-2020 in Bedrijven Medisch Bibliotheken

In overeenstemming met de aanbevelingen van internationale en lokale gezondheidsorganisaties, verscherpt EBSCO haar wereldwijde veiligheidsrichtlijnen voor werknemers om de verspreiding van het nieuwe coronavirus (COVID-19) te helpen tegen te gaan.

Veiligheidsmaatregelen

Met ingang van vandaag neemt EBSCO extra voorzorgsmaatregelen, vooral in landen, regio’s en staten die verscherpte regels hebben afgekondigd. In navolging van de richtlijnen, zoals het verbod op het bijwonen van bijeenkomsten met meer dan een door de instanties vastgesteld aantal personen en strengere regels met betrekking tot internationaal te reizen, hebben we onder meer besloten onze medewerkers niet langer te laten reizen naar/van/in de landen, regio’s en staten die de noodtoestand hebben afgekondigd. Ook hebben we de medewerkers die de mogelijkheid hebben vanuit huis te werken gevraagd dit vanaf nu te doen. Het verzoek tot thuiswerken is geldig voor diverse EBSCO-kantoren over de hele wereld, waaronder ons kantoor in Nederland. We volgen de door de gezondheidsinstanties en overheden voorgeschreven richtlijnen en nemen proactieve stappen om de gezondheid en veiligheid van onze teamleden te garanderen.

Handhaving van beschikbaarheids- en serviceniveaus

U kunt erop vertrouwen dat deze additionele veiligheidsmaatregelen geen invloed zullen hebben op de beschikbaarheid van onze producten en de dienstverlening die u van ons gewend bent. Als bedrijf dat zich voor een zeer groot deel bezighoudt met het leveren van elektronische bronnen in een moderne, cloud-gebaseerde omgeving, bevinden we ons van nature in een positie waarin we niet afhankelijk zijn van één locatie voor het onderhoud van onze producten en diensten. Bovendien blijven dienstverlening, ondersteuning en beschikbaarheid van uw contactpersonen ongewijzigd. Veel van onze medewerkers werken vaker op afstand en onze service is erop ingericht op deze manier voortgezet te kunnen worden.

Gedrukte materialen

Als uw organisatie zich in een situatie bevindt waarin momenteel geen printboeken van GOBI geaccepteerd kunnen worden, staat GOBI klaar om u te ondersteunen en met u samen te kijken naar de beste oplossing voor uw situatie en uw wensen. Veel onderwijsinstelligen stappen over naar online lessen. Voor hen zou het aanpassen van profielen naar een voorkeur voor e-only een oplossing kunnen zijn om ervoor te zorgen dat monografieën online beschikbaar zijn voor onderzoek en onderwijs. Aarzelt u niet contact op te nemen met uw contactpersonen bij GOBI voor meer informatie en ondersteuning.

Maakt u voor uw printtijdschriften gebruik van onze consolidatieservice JETS en kan uw locatie deze zendingen niet langer ontvangen? Ook hierbij kunnen we helpen. We kunnen bijvoorbeeld leveringen tegenhouden en de tijdschriften voor u opslaan totdat u ze weer kunt ontvangen. Neemt u voor meer informatie of advies contact op met uw vaste contactpersoon op EBSCO’s klantenserviceafdeling.

Over de komende tijd

We zullen bij nieuwe informatie of maatregelen ons beleid voor medewerkers waar nodig aanpassen. Daarnaast maken we bij EBSCO plannen om klanten proactief bij te staan via diverse projecten, niet alleen met betrekking tot het virus maar ook over onderwerpen die in deze tijd extra van beang zijn zoals best practices voor optimaal afstandsonderwijs. We zullen materialen en informatie delen zodra deze beschikbaar zijn.

We wensen u, uw familie, collega’s en vrienden goede gezondheid en welzijn toe.

Share this: