Om u een betere ervaring op onze website te geven, maken wij gebruik van cookies Voor meer informatie over hoe wij cookies gebruiken, kunt u ons privacybeleid raadplegen.

Een uitkomst voor studenten en docenten: Learning Tools Interoperability en EBSCO Discovery Service

Geplaatst op 17-11-2020 in Bibliotheken


LTI-integratie in EBSCO Discovery Service™ en EBSCOhost® maakt het gemakkelijker voor docenten om te zoeken naar bronnen voor hun lessen en deze op te nemen in hun lesplannen. Studenten krijgen snel en simpel toegang, direct vanuit het Learning Management System (LMS).

In de huidige pandemie vertrouwen organisaties nog meer dan anders op betrouwbare toegang tot informatie, waar dan ook vandaan. Het is daarom van groot belang dat de LMS van academische instellingen naadloos kunnen communiceren met de toegangsoplossing van hun bibliotheek.

In het LMS hebben studenten toegang tot roosters, studieprogramma’s en leerplannen. Hun docenten willen vaak links opnemen in de leerplannen die hen direct (via de bibliotheek) bij de relevante artikelen brengen. Dit is echter helaas vaak gemakkelijker gezegd dan gedaan. Het kan bijvoorbeeld gebeuren dat de docent een incorrecte link plaatst door de URL in de adresbalk van de bibliotheek te kopiëren en deze in het LMS plakken.

Dit resulteert erin dat studenten wanneer zij op deze links klikken geen toegang krijgen, of gevraagd worden meerdere keren in te loggen. Wanneer je als student een opdracht hebt die onder enige tijdsdruk afgerond moet worden, kan het behoorlijk frustrerend zijn als je niet vlot toegang kunt krijgen tot de content die je nodig hebt omdat de links in je syllabus niet werken. Ook de docent die zoveel tijd kwijt is aan het kopiëren en plakken van links zal hier niet blij van worden.

De combinatie van EBSCO Discovery Service (EDS) of EBSCOhost en Learning Tools Interoperability (LTI) kan dit helpen voorkomen. LTI is een door het IMS Global Learning Consortium ontwikkelde standaard voor onderwijstechnologie die ervoor zorgt dat een LMS met een ander systeem kan communiceren. Met LTI in EDS/EBSCOhost kunnen docenten in het LMS zoeken naar relevante content en de juiste bibliotheeklinks in hun lesplan opnemen. Studenten kunnen vervolgens op deze links klikken voor directe toegang tot de artikelen in het LMS. Ook kunnen ze de gedetailleerde records van de artikelen bekijken en artikelen exporteren. Zowel docent als student hoeft het LMS niet te verlaten, en apart inloggen in de bibliotheek, in EDS/EBSCOhost, of in welk ander tussensysteem dan ook is niet nodig.

Een gebruiker wordt geauthenticeerd door het LMS of de Virtual Learning Environment (VLE) en wordt vervolgens doorgestuurd naar de door de docent opgenomen content. Docenten kunnen er daardoor op vertrouwen dat hun studenten geen tijdrovende work-arounds hoeven te zoeken om bij de lesbronnen te komen. Met LTI in EDS en EBSCOhost wordt de interoperabiliteit en integratie tussen LMS en discovery-oplossingen en databanken voor u verzorgd.

LTI-integratie is een standaard onderdeel van EDS en EBSCOhost, en er zijn geen extra kosten aan deze functie verbonden. EBSCO ondersteunt momenteel LTI-integratie voor het LMS Canvas en werkt aan de functionaliteit voor andere systemen zoals Blackboard, Desire2Learn en Moodle.

Bekijk een video

Share this: