Om u een betere ervaring op onze website te geven, maken wij gebruik van cookies Voor meer informatie over hoe wij cookies gebruiken, kunt u ons privacybeleid raadplegen.

Het einde van een tijdperk — DynaMed®-oprichter begint nieuw hoofdstuk

Geplaatst op 26-08-2020 in Medisch


Dr. Brian Alper, oprichter van DynaMed®, verlaat EBSCO na 15 jaar om een nieuwe uitdaging aan te gaan op het gebied van veranderingen in kennisontwikkeling.

Zo’n 25 jaar geleden ontwikkelde Brian Alper, MD, MSPH, FAAFP, FAMIA een platform dat clinici van evidence-based informatie zou voorzien en hen tijdens de werkzaamheden zou helpen bij het nemen van beslissingen – een oplossing die de naam DynaMed kreeg. DynaMed biedt medisch professionals de meest bruikbare informatie waar en wanneer zij het nodig hebben, en ondersteunt hen bij het nemen van klinische beslissingen. In 2005, tien jaar na de oprichting, ging Dr. Alper samenwerken met EBSCO aan de verdere ontwikkeling van het platform, en inmiddels is DynaMed niet meer weg te denken uit het aanbod aan medische oplossingen. Het jaar 2020 wordt er één van een nieuwe transitie waarin Dr. Alper een ander pad inslaat om medisch en wetenschappelijk onderzoekers te helpen positieve verandering teweeg te brengen.

Dr. Alper kondigde onlangs de lancering van Computable Publishing, LLC. aan, een bedrijf dat zich richt op het mogelijk maken van op standaarden gebaseerde, machinaal interpreteerbare uitdrukking van publieke kennis gerelateerd aan medische en wetenschappelijke evidence. Computable Publishing zal zich bezig gaan houden met het standaardiseren en stroomlijnen van wetenschappelijke data om onderzoekers en systematische reviewers te helpen de informatie die zij nodig hebben voor nieuwe ontdekkingen te gebruiken en te interpreteren.

Het initiatief bouwt voort op het recente werk van Dr. Alper voor de COVID-19 Knowledge Accelerator (COKA), een project dat informatica-experts, engineers, beleidsmakers, medisch professionals en onderzoekers bijeen brengt om gezamenlijk de beste manier te vinden om digitale wetenschappelijke kennis over COVID-19 te verwerken. Daarnaast leidde hij onlangs in zijn rol als Chief Medical Knowledge Officer bij EBSCO een team dat COVID-19 Information and Updates ontwikkeld heeft, een portal dat in real-time toegang biedt tot door overheden, (onderzoeks-)instellingen en betrouwbare open-access-bronnen gepubliceerde informatie over COVID-19. Beide initiatieven deelden dezelfde doelstelling, namelijk het stroomlijnen van onderzoek en kennisdeling in een tijd waarin ontwikkelingen elkaar sneller dan ooit opvolgen.

Dr. Alper verlegt zijn focus nu van het leveren van evidence-based ondersteuning aan de medische community bij klinische vraagstukken, naar het bevorderen van de identificatie en verspreiding van de evidence zelf.

Het team van EBSCO feliciteert Dr. Alper met deze nieuwe stap in zijn missie om een positieve invloed uit te oefenen op de medische en wetenschappelijke community. We zullen zijn toekomstige inspanningen volgen en ondersteunen, en wensen hem veel plezier en succes met zijn nieuwe uitdagingen. Wilt u meer weten over Computable Publishing, LLC? Bezoekt u dan de website.

Share this: