Om u een betere ervaring op onze website te geven, maken wij gebruik van cookies Voor meer informatie over hoe wij cookies gebruiken, kunt u ons privacybeleid raadplegen.

Interview met David Walker, CEO van EBSCO Industries, over 75 jaar EBSCO

Geplaatst op 12-09-2019 in Bibliotheken


David Walker, CEO van EBSCO Industries, deelt in dit artikel zijn visie op het 75-jarig bestaan van het bedrijf en op de belangrijke rol die EBSCO Information Services speelt in het succes van haar moedermaatschappij.

EBSCO Industries viert dit jaar haar 75-jarig bestaan. Wat ooit begon als een klein bedrijf dat huis aan huis tijdschriften verkocht, is in de loop der tijd uitgegroeid tot één van 200 grootste privéondernemingen in de Verenigde Staten. Het inmiddels zeer gediversifieerde bedrijf omvat onder meer divisies op het gebied van informatiedienstverlening, productie en distributie, verzekeringsbemiddeling, software-as-a-service en onroerend goed.

In het kader van deze mijlpaal beantwoordt David Walker, President en Chief Executive Officer van EBSCO Industries, enkele vragen over zijn ervaringen met het bedrijf, het pad dat hij heeft afgelegd voordat hij in zijn huidige functie startte, en wat het 75-jarig bestaan van EBSCO betekent.

Wat heb je gedaan voordat je bij EBSCO Industries begon?

Voordat ik bij EBSCO Industries kwam werken, was ik accountant op de auditafdeling van Ernst & Young. In deze rol werkte ik onder meer aan de jaarlijkse audit van EBSCO, en zo kwam ik voor het eerst in aanraking met het bedrijf. Na vier jaar ben ik bij PJ America, een cliënt die bezig was met een beursgang, aan de slag gegaan als Vice President en Corporate Controller. In het jaar 2000 ben ik bij EBSCO begonnen, waar ik de afgelopen 19 jaar verschillende rollen heb vervuld.

Welke rol speelt je ervaring in eerdere functies in je huidige carrière?

Mijn werk bij een accountantskantoor vormde een hele goede basis omdat ik in die tijd de mogelijkheid had om met veel succesvolle bedrijven samen te werken. De seizoensgebonden drukte van het accountingvak zorgt voor een goede werkethiek, het werken in teamverband zorgt ervoor dat je een coöperatieve aanpak ontwikkelt, en de concurrentie tussen collega’s stimuleert topprestaties. Tijdens mijn studie aan Auburn University en in mijn jaren bij zowel Ernst & Young en bij PJ America heb ik geleerd dat toewijding, hard werken en gedrevenheid onmisbaar zijn voor succes.

Wat betekent het voor het bedrijf om een 75-jarig jubileum te vieren?

Het is mooi om te werken bij een familiebedrijf dat al 75 jaar zakendoet. Ik wil dit moment graag gebruiken om de mensen achter EBSCO, van de ondernemende persoon die onze oprichter Elton B. Stephens was tot de duizenden huidige en voorgaande teamleden, te bedanken voor hun inzet, loyaliteit en vastberadenheid. Ons werk zit er echter natuurlijk nog niet op; we blijven streven naar constante groei en gaan ervoor om de komende 75 jaar nog beter te maken.


Op welk gebied verwacht je de komende tijd groei te zien?

We investeren sterk in groei-initiatieven binnen EBSCO Information Services. Deze investeringen worden gedaan in alle segmenten, waaronder boeken, tijdschriften, databanken, software en branchespecifieke oplossingen voor bijvoorbeeld de medische markt. Het is een enerverende tijd en ik kijk er erg naar uit om deze nieuwe producten binnenkort op de markt te zien komen.

EBSCO Industries heeft veel verschillende divisies, waaronder Alys Beach, Vulcan Industries en Valent Group. Wat maakt een bedrijf met zo’n divers portfolio succesvol?

De sleutels tot succes zijn zelfstandigheid, betrokkenheid en verantwoordelijkheid. We willen dat onze divisies gedreven worden door talent, de klant centraal stellen, en groei- en resultaatgericht zijn. We willen daarnaast dat al onze bedrijven dezelfde ondernemersgeest hebben die Elton B. Stephens in 1944 tentoonspreidde.

Wat onderscheidt EBSCO Industries van andere bedrijven?

Onze eigendomsstructuur kent voordelen die ons onderscheiden van andere organisaties. We kijken met een langetermijnperspectief naar investeringen waardoor we beslissingen kunnen nemen die niet alleen nu maar ook voor de toekomst positief zijn. Onze winst wordt opnieuw in onze mensen, onze divisies en onze communities geïnvesteerd, wat tot positieve resultaten leidt. En als familiebedrijf is EBSCO een zeer fijne organisatie voor onze teamleden om in te werken.

Wat is voor EBSCO Industries de komende jaren de sleutel tot groei?

Ons succes komt vooral voort uit ons vermogen om toptalenten aan te trekken, te ontwikkelen en te behouden. We moeten daarom investeren in de mensen die ons bedrijf vooruit helpen en laten groeien.

Heb je een professioneel advies dat je graag met ons wilt delen?

Eén van mijn favoriete gezegdes is “you can’t use the runway behind you”. Hieruit spreekt hoe belangrijk is het is constant vooruit te blijven kijken, en het motiveert me om mezelf elke dag te verbeteren.


Over David Walker

David Walker is in 2000 bij EBSCO Industries begonnen als General Manager van EBSCO’s allereerste bedrijfstak, de Military Service Company. Een jaar later vroeg de toenmalige Chairman, Jim Stephens, David om leiding te gaan geven aan het allereerste fusie- en overnameteam van EBSCO, een rol die hij bekleedde tot hij in 2010 Chief Financial Officer werd. Vier jaar later werd zijn rol uitgebreid tot Chief Operating Officer, een functie waarin hij er leiderschapsverantwoordelijkheden voor verschillende divisies en de boekhoudkundige, administratieve en communicatieafdelingen bij kreeg.

Door de ervaring die David in zijn tijd bij EBSCO had opgedaan met vrijwel alle bedrijfstakken en afdelingen was zijn overgang naar Chief Executive Officer in september 2017 een zeer natuurlijke. In zijn rol als CEO leiden David’s vaardigheden voor de ontwikkeling en verbinding van bedrijfsstrategieën, zowel op bedrijfs- als op divisieniveau, EBSCO naar toekomstig succes.

Bezoekt u de website voor meer informatie over EBSCO Industries en haar lange geschiedenis.

Bezoek de website van EBSCO Industries

Share this: