Om u een betere ervaring op onze website te geven, maken wij gebruik van cookies Voor meer informatie over hoe wij cookies gebruiken, kunt u ons privacybeleid raadplegen.

Lees het rapport: Resultaten bibliotheeksurvey over toegangsbeheer

Geplaatst op 16-04-2019 in Bibliotheken


In 2018 heeft OpenAthens een onderzoek uitgevoerd onder bibliothecarissen waarin zij vroegen naar hun ervaringen met het beheer van toegang tot digitale informatie. In dit artikel leest u enkele resultaten en vindt u een link naar het volledige rapport.

De steeds flexibelere en mobielere aanpak van onderzoek heeft ertoe geleid dat bibliothecarissen hun digitale content zodanig aan moeten bieden dat deze altijd en overal door gebruikers geraadpleegd kan worden. Dit brengt zowel uitdagingen als kansen met zich mee. Hoe kijken bibliothecarissen hier tegenaan? Hoe zien zij hun rol en waar staat hun bibliotheek?

In 2018 heeft OpenAthens een onderzoek uitgevoerd onder bibliothecarissen waarin zij vroegen naar hun ervaringen met het beheer van toegang tot digitale informatie. Een greep uit de resultaten en conclusies:

  • 98% van de respondenten geeft aan dat het aantal personen dat bibliotheekbronnen op afstand gebruikt stijgt.
  • 60.7% van de respondenten zegt dat beheer van toegang tot digitale content een bron van frictie is.
  • 39.4% van de respondenten heeft het gevoel dat hun bibliotheek achterloopt op het gebied van toegangsbeheer voor gebruikers.
  • Toegangsbeheer is cruciaal voor het beantwoorden aan de wensen van eindgebruikers, het optimaliseren van investeringen in bronnen en het verbeteren van uitkomsten.
  • Voor off-site toegang heeft bibliotheekpersoneel meer technische expertise nodig dan ooit tevoren.

Download nu het rapport en lees meer over het onderzoek en de resultaten!

Lees hier het volledige rapport Meer informatie over OpenAthens

Share this: