Om u een betere ervaring op onze website te geven, maken wij gebruik van cookies Voor meer informatie over hoe wij cookies gebruiken, kunt u ons privacybeleid raadplegen.

Nederlandstalige webinarserie – Najaar 2020

Geplaatst op 09-09-2020 in Bibliotheken


Eerder dit jaar organiseerden we een webinarserie speciaal voor de Benelux als alternatief voor de congressen en evenementen die door de COVID-19-pandemie wegvielen en om u een manier te bieden om in contact te blijven met ons en uw collega’s in de bibliotheekcommunity.

Omdat er grote belangstelling voor deze sessies was, willen we u ook dit najaar de mogelijkheid bieden om via een nieuwe webinarreeks meer te weten te komen over onze oplossingen en producten en om ideeën met ons uit te wisselen. De komende periode hebben we daarom wederom een aantal interessante webinars gepland waarvoor we u van harte willen uitnodigen. Kunt u niet aan een sessie deelnemen maar heeft u wel interesse in het onderwerp? Enkele dagen na elke webinar plaatsen we een link naar de recording op deze pagina!

Volgt u ons op Twitter op account @EBSCOBenelux om op de hoogte te blijven van de webinarsessies en meer.

Opnames van voorgaande sessies:

Op ontdekkingsreis door de wereld van het e-book - Vind het perfecte e-bookmodel voor uw bibliotheek
Tijdens deze webinar ondekt u de verschillende e-bookcollecties, de voor u meest passende gebruikersmodellen, welke bestelopties aangeboden worden en meer.
De links die presentator Ben Hebing toonde, vindt u hier. Bekijk hier een opname van de webinar.

De evolutie van discovery
In deze webinar bespraken Rob Noya van Delzen en Ferry van Elven een reeks verbeteringen, nieuwe functionaliteiten en interface-ontwerpen die de komende 12 maanden en daarna geïntroduceerd zullen worden om de gebruiksbeleving van EBSCO Discovery Service™ te optimaliseren.
Bekijk hier een opname van de webinar.

FOLIO vandaag - Met focus op de ERM-functionaliteiten
FOLIO heeft zich de afgelopen maanden zeer snel ontwikkeld. In deze webinar bespraken we kort de huidige softwareversie, waarbij we ons in het bijzonder richtten op FOLIO ERM. Er zijn veel verschillende varianten van FOLIO; we hebben ons in deze sessie geconcentreerd op de versie die EBSCO aanbiedt. ERM omvat de volledige administratie van uw elektronische holdings, licenties en overeenkomsten, en wordt aangedreven door de EBSCO Knowledgebase.
Bekijk hier een opname van de webinar.

Promotie van de waarde van de bibliotheek - Hoe Stacks u kan helpen de gewenste resultaten te bereiken (Engels)
Op het eerste gezicht lijkt Stacks wellicht gewoon een Content Management Systeem (CMS), niet erg anders dan het systeem dat u wellicht al gebruikt. Stacks onderscheidt zich echter van andere CMS doordat het is ontworpen met de behoeften van bibliothecarissen en bibliotheekgebruikers in het achterhoofd. In deze sessie laten we u zien hoe Stacks u in staat stelt een aantrekkelijke online bibliotheekomgeving te creëren. De diepgaande integraties en doelgerichte functies van Stacks helpen u de gewenste resultaten te bereiken. In deze (Engelstalige) sessie ontdekt u meer!
Bekijk hier een opname van de webinar.

Zoeken in EBSCO Discovery Service wordt nog beter!
EBSCO Discovery Service is altijd al uitgerust geweest met tools die zoekopdrachten van gebruikers hielpen te verbeteren. Nu gaan deze tools een nieuw tijdperk in. In deze webinar analyseren we zowel zoekopdrachten in natuurlijke taal als externe ‘linked data’ gegevensbronnen. Deze nieuwe functionaliteiten leiden tot een betere index, maar ook tot een betere gebruikerservaring. We zullen kort de nieuwe tools en opties verkennen en voorbeelden van verschillende zoekstrategieën geven.
Helaas waren er wat technische problemen tijdens de webinar. Presentator Roman Piontek heeft echter een beknopte video gemaakt waarin hij de punten die op de agenda stonden bespreekt. Bekijk de video hier!

E-B-S-C-O-databanken vanuit een nieuw perspectief - Een blik op enkele van EBSCO’s bekende databanken
U bent ongetwijfeld bekend met een aantal van EBSCO’s databanken. Wist u dat er in totaal honderden aangeboden worden? In deze webinar gaan we in op enkele hiervan, en dat doen we aan de hand van het acroniem EBSCO:
E > Education Source™
B > Business Source® Ultimate
S > Sociology Source™ Ultimate
C > Communication Source™
O > OnArchitecture
Bekijk hier een opname van de webinar.

FOLIO is niet alleen FOLIO. Er is EBSCO FOLIO. En meer!
De FOLIO-gemeenschap heeft zich enorm ontwikkeld. Dat heeft niet alleen tot verschillende ontwikkelingsteams over de hele wereld geleid, maar ook tot veel verschillende implementatiescenario’s en implementatieteams. Elke bibliotheek bewandelt een andere weg richting FOLIO. EBSCO heeft zelf implementaties uitgevoerd, maar niet altijd exclusief; vaak helpen we klanten in samenwerking met een partner, bijvoorbeeld ‘Mygrator’ in Nederland. We bekijken kort hoe EBSCO en haar partners de complexe opgave van een FOLIO-implementatie behandelen en hoe veelzijdige analysetools het project begeleiden.
Bekijk hier een opname van de webinar.

De voordelen van GOBI voor aanschaf van e-books
Tijdens deze webinar laten we zien wat GOBI te bieden heeft op het gebied van e-books. Denkt u daarbij bijvoorbeeld aan de beschikbare aanschafmodellen (zoals eCollections, evidence-based acquisition, demand-driven acquisition), de leveranciers waarvan u e-books via GOBI kunt aanschaffen, de metadata die helpen de beste titels voor uw collectie te vinden en de attenderingsmogelijkheden. Ook DRM-vrije e-books komen aan bod.
Binnenkort vindt u hier een link naar de webinar.

Share this: