Om u een betere ervaring op onze website te geven, maken wij gebruik van cookies Voor meer informatie over hoe wij cookies gebruiken, kunt u ons privacybeleid raadplegen.

Webinarserie voor de Benelux: Handige tools, tips en community-updates

Geplaatst op 06-05-2020 in Bedrijven Medisch Bibliotheken

Met het annuleren van vele evenementen, zijn ook platformen weggevallen die bibliotheken konden gebruiken voor het uitwisselen van ervaringen en informatie. Omdat we u ook in deze tijd en onder deze omstandigheden graag blijven ondersteunen en met u van gedachten blijven wisselen, hebben we de afgelopen weken interessante webinars georganiseerd. Heeft u een sessie gemist die u graag had willen bijwonen? Kijk dan nu de opnamen terug!

Heeft u een suggestie voor een onderwerp voor een toekomstige sessie? Laat het ons dan hier weten!

Opnamen:

EBSCO eBooks: Aanschafmogelijkheden, flexibele toegangsmodellen en gebruiksgemak
Deze webinar introduceert EBSCO eBooks. EBSCO biedt verschillende mogelijkheden om eenvoudig en snel een e-bookcollectie op te bouwen. Ontdek de verschillende opties om EBSCO eBooks aan te schaffen: eigendomsmodel, een abonnementsvorm, het leenmodel of een combinatie. Ervaar het gebruiksgemak van EBSCOhost, het bekende en intuïtieve eindgebruikersplatform voor EBSCO eBooks.
Link naar de opname

FOLIO-services van EBSCO: Eén bron voor uw FOLIO-diensten
In deze webinar nemen we het open-sourceproject FOLIO onder de loep, een community-initiatief waarin groepen wereldwijd samenwerken aan nieuwe bibliotheektechnologie. Er zal speciale aandacht zijn voor de FOLIO-diensten die EBSCO en haar samenwerkingspartner aanbieden, bijvoorbeeld op het gebied van hosting, implementatie, professionele services, integratie, advisering en ondersteuning.
Link naar de opname

Het belang van de bibliotheekwebsite voor onderwijs en onderzoek op afstand (Engels)
De bibliotheekwebsite informeert, verbindt en inspireert. Hoor meer over het ontwikkelen van een digitale bibliotheekervaring die het onderwijs en onderzoek op afstand verbetert door middel van een toegankelijk ontwerp, uitgebreide contentintegratie en meer.
Link naar de opname

Academic Search Ultimate & Business Source Ultimate: Ongeëvenaarde peer-reviewed full-text content voor academisch en bedrijfskundig onderzoek
In deze sessie geven wij een korte uitleg over de inhoud en meerwaarde van deze meest uitgebreide versies van de bekende EBSCO-databanken. Academic Search en Business Source zijn al geruime tijd EBSCO’s visitekaartjes op het gebied van multidisciplinaire full-textdatabanken. De nieuwste en meest uitgebreide ‘Ultimate’- versies worden in deze webinar toegelicht.
Link naar de opname

Hoe zal COVID-19 de wereldeconomie beïnvloeden? (Engels)
Training voor gebruikers van Business Source waarin de invloed van COVID-19 op de wereldeconomie als uitgangspunt wordt genomen.
Link naar de opname

EBSCO’s ‘Knowledge Graph’: Onderwerp, object, predicaat en semantiek (Engels)
EBSCO’s bewezen ‘Enhanced Subject Precision’ gaat een volgende fase in: Niet alleen onderwerpindexen, maar ook linked data en meertalige input worden verrijkt en samengebracht in een ‘Knowledge Graph’ en gevisualiseerd in een ‘Concept Map’, waarmee een nieuwe impuls wordt gegeven aan literatuuronderzoek.
Link naar de opname

Share this: