Om u een betere ervaring op onze website te geven, maken wij gebruik van cookies Voor meer informatie over hoe wij cookies gebruiken, kunt u ons privacybeleid raadplegen.

Nursing Pulse 3 - Een verpleegkundig specialist over het verbeteren van volksgezondheid (video)

Geplaatst op 09-10-2018 in Medisch


In dit deel van de maandelijkse videoserie met de titel ‘Nursing Pulse’ ontdekt u meer over het derde element van de ‘Quadruple Aim’: Volksgezondheid.

In de American Journal of Public Health wordt population health (volksgezondheid) als volgt door David Kindig, MD, PhD en Greg Stoddart, PhD gedefinieerd: “The health outcomes of a group of individuals, including the distribution of such outcomes within the group.”

In deel drie van de vierdelige Nursing Pulse videoserie bespreekt Diane Hanson, Chief Nursing Officer bij EBSCO Health, één van de doelstellingen van het zogenaamde ‘Quadruple Aim’ model van het Institute for Healthcare Improvements: het verbeteren van volksgezondheid. In de video legt zij allereerst uit wat in dit model onder volksgezondheid verstaan wordt, en geeft ze daarnaast tips hoe uw organisatie kan helpen de gezondheid van de bevolking in uw regio te verbeteren.

Bekijk de video

Share this: