Om u een betere ervaring op onze website te geven, maken wij gebruik van cookies Voor meer informatie over hoe wij cookies gebruiken, kunt u ons privacybeleid raadplegen.

Q&A met Stacks-oprichter Kristin Delwo

Geplaatst op 13-11-2019 in Bibliotheken


Webplatform Stacks is opgericht door voormalig bibliotheekdirecteur Kristin Delwo. Lees in deze Q&A onder meer hoe zij deze populaire bibliotheektechnologie, die nu onderdeel is van het productaanbod van EBSCO, ontwikkeld heeft.

Kristin Delwo is mede-oprichter van Stacks en Vice President of SaaS Product & Technology bij EBSCO Information Services. In deze rol adviseert en ondersteunt Kristin bibliotheken over de gehele wereld bij het verbeteren van hun onderzoeksomgeving aan de hand van EBSCO’s technologieën. Door haar achtergrond en ervaring is Kristin een betrouwbare en deskundige gesprekspartner op het gebied van groei en ondernemerschap in de bibliotheekwereld.

Q: Je bent je carrière begonnen als bibliotheekdirecteur. Wat trok je aan in deze markt en dit vakgebied?

A: Ik had indertijd kleine kinderen en het was zeker een levensstijlkeuze. Ik ben groot voorstander van harmonie en balans tussen werk en privéleven, dus het werken in een gezinsvriendelijke omgeving die ook nog eens aansluit op mijn maatschappelijke interesses en betrokkenheid was erg aantrekkelijk.

Q: Hoe is het idee voor Stacks tot stand gekomen? Welke problemen lost het product op?

A: Het idee stamt uit de tijd dat ik bij een openbare bibliotheek werkte en het mij duidelijk werd dat onze gemeenschap niet op de hoogte was van, en slechts beperkte toegang had tot, de vele nuttige digitale bronnen die onze bibliotheek aanbood. Een aantal jaren later werkte ik als systeembeheerder voor consortia en werkte ik aan een digitaal bibliotheekplatform waarvoor ik ook ondersteuning en training bood aan honderden bibliotheken, en dat was het moment waarop ik dacht “dit zou niet zo lastig moeten zijn”. Stacks is echt bedoeld om bibliothecarissen en informatieprofessionals in staat te stellen hun digitale omgeving op dezelfde manier te beheren als hun bibliotheekbeleving, zonder dat daarvoor technische expertise nodig is.

Q: Wat trok je aan in EBSCO?

A: EBSCO’s missie en cultuur passen perfect bij het team en de aanpak van Stacks. EBSCO Discovery Service™ levert daarnaast een belangrijke bijdrage aan de zoekervaring in Stacks, wat een addtionele strategische motivatie was om met EBSCO te gaan samenwerken.

Q: Hoe ziet een gemiddelde dag er voor jou uit?

A: Ik heb het voorrecht met alle soorten en maten bibliotheken van over de gehele wereld samen te mogen werken. Samen met hen bekijk ik hoe we onderzoek en gebruiksbelevingen kunnen verbeteren.

Q: Wat is de grootste uitdaging die je tegengekomen bent tijdens het werken met bibliotheektechnologie? En welk advies heb je voor ondernemers in deze branche?

A: Innovatie binnen bibliotheken kan voor uitdagingen zorgen wanneer de nieuwe methoden tegengesteld zijn aan hoe dingen altijd gedaan zijn, dus het is belangrijk dat je vertrouwen hebt in je ideeën en dat je er alles aan doet om je visie over te dragen. Mijn advies? Zet je volledig in om te bewijzen dat er nieuwe en betere manieren zijn om oude uitdagingen aan te pakken.


Lees meer over Stacks

Share this: