Om u een betere ervaring op onze website te geven, maken wij gebruik van cookies Voor meer informatie over hoe wij cookies gebruiken, kunt u ons privacybeleid raadplegen.

Internationale webinarsessies oktober: EDS, toegankelijkheid van e-books en meer

Geplaatst op 23-09-2020 in Bibliotheken


Eerder informeerden we u al over EBSCO’s nieuwe internationale webinarreeks. In dit artikel gaan we dieper in op de sessies die in de maand oktober georganiseerd zullen worden. U vindt het overzicht en links om u aan te melden hieronder (let op; de tijden hieronder zijn in CET maar wanneer u naar de aanmeldpagina doorklikt, ziet u de tijden in EDT)!

7 oktober - The Evolution of Discovery
Een discovery-oplossing is de “voordeur” naar de collecties van uw bibliotheek; het is de omgeving die bepaalt of een zoektocht naar informatie en de gebruiksbeleving met de bibliotheek, succesvol zijn of niet. Hoe ziet de evolutie van discovery eruit? In deze webinar vertelt Bonnie Weissman, Vice President of Product Management, over de kernprincipes op basis waarvan EBSCO Discovery Service™ vernieuwd en verbeterd wordt.
14:00 uur | 19:00 uur

14 oktober - Understanding the Spectrum of E-Book Accessibility: Today’s Challenges vs. Tomorrow’s Opportunities
Toegankelijkheid van content en interfaces kan gezien worden als een spectrum; er zijn veel verschillende niveaus tussen “volledig ontoegankelijk” en “volledig toegankelijk”. In deze webinar bespreekt Kara Kroes Li, Director of Product Management, wat het betekent om volledig toegankelijk te zijn, hoe het spectrum zich verhoudt tot de wettelijke regelgeving, en waar e-books zich op deze schaal bevinden. Ook gaat zij in op enkele manieren waarop de bibliotheekcommunity haar services voor mensen met een visuele handicap kan verbeteren.
14:00 uur | 19:00 uur

28 oktober - Coffee with EBSCO: A Roundtable Discussion with Colleagues
Onze panelleden bespreken onderwerpen die variëren van de rol van hun bibliotheek in afstandsonderwijs en -onderzoek tot het promoten van bibliotheekbronnen met behulp van sociale media. Deze informele en informatieve webinar is bedoeld om u te helpen en vragen die u wellicht heeft te behandelen. Dien daarom voor 27 oktober hier uw vraag of onderwerp in, en wie weet wordt deze in de sessie besproken!
13:00 uur | 18:00 uur

Bekijk de volledige agenda hier

Share this: