Om u een betere ervaring op onze website te geven, maken wij gebruik van cookies Voor meer informatie over hoe wij cookies gebruiken, kunt u ons privacybeleid raadplegen.

Persberichten

30-07-2020

FOLIO lanceert release ‘Goldenrod’ – Versie 1 van open-source-bibliotheekplatform is klaar voor ingebruikname

Ipswich, Mass. (USA), 30 juli 2020 – De open-source-community van FOLIO heeft een nieuwe release gelanceerd met de naam ‘Goldenrod’. Deze release markeert de afronding van versie 1 van de bibliotheekfunctionaliteiten van het open-source-platform en de start van een nieuwe fase waarin het platform op grotere schaal in gebruik genomen kan worden.

09-07-2020

GOBI® Library Solutions from EBSCO breidt demand-driven acquisition voor e-books uit door samenwerking met Books at JSTOR

Rijsenhout, 9 juli 2020 — GOBI® Library Solutions from EBSCO biedt bibliotheken meer keuze door de uitbreiding van haar Demand-Driven Acquisition (DDA) services met Books at JSTOR. Bibliotheken beschikken daardoor over meer opties voor het aanschaffen en beheren van hun DDA-programma en hun voorkeursplatform.

06-07-2020

EBSCO Information Services ontwikkelt gratis tool die bibliothecarissen helpt met COUNTER-R5-gebruiksrapporten

Rijsenhout, 6 juli 2020 — EBSCO Information Services (EBSCO) heeft een nieuwe oplossing ontwikkeld die het verzamelen van COUNTER-gebruiksrapporten makkelijker maakt. De SUSHI Harvester for Multi-Site Libraries (R5 Harvester) is een in Microsoft® Access® gemaakte tool die kleine tot middelgrote consortia helpt eenvoudiger COUNTER-rapporten voor hun geaffilieerde bibliotheken te verzamelen.

23-06-2020

FOLIO-community toegelaten tot Google-initiatief ‘Season of Docs’

Ipswich, Mass. (USA), 23 juni 2020 – FOLIO, een innovatief open-sourcebibliotheekplatform, is toegelaten tot Google-initiatief Season of Docs. Season of Docs is een project waarin technisch schrijvers gekoppeld worden aan open-sourceprojecten om zo samenwerking te stimuleren en documentatie voor de open-sourcewereld te verbeteren.

15-06-2020

EBSCO Usage Consolidation ondersteunt COUNTER R5

~ EBSCO Information Services ontwikkelt functionaliteiten die gebruiksrapportage verbeteren ~

09-06-2020

EBSCO Information Services introduceert reeks bronnen van Harvard Business Publishing voor bedrijfskunde-opleidingen

~ Unieke bronnen bereiden bedrijfskundestudenten voor op succesvolle carrières ~

28-05-2020

EBSCO Information Services ondersteunt Google's Campus Activated Subscriber Access (CASA)

~ Altijd en overal naadloos toegang tot EBSCO-content vanuit Google Scholar ~

25-05-2020

Open source initiatief FOLIO lanceert release ‘Fameflower’

Philadelphia, 25 mei 2020 – FOLIO, een community die opgericht is voor de ontwikkeling van een open source bibliotheekserviceplatform (Library Services Platform, LSP), heeft onlangs een nieuwe release genaamd ‘Fameflower’ gelanceerd. De Fameflower-release is de zesde in een reeks die de functionaliteiten en kenmerken van het open source platform definiëren en die een groot aantal workflowfuncties beschikbaar maken voor bibliotheekmedewerkers.

07-05-2020

EBSCO Information Services en Mygrator werken samen aan implementaties FOLIO in de Benelux

~ Lokale partner biedt bibliotheken in de Benelux diensten voor de implementatie van open-sourceplatform FOLIO ~

01-04-2020

EBSCO Information Services lanceert medische informatieportal over COVID-19

~ Portal biedt toegang tot breed scala aan waardevolle bronnen voor medisch professionals, informatiespecialisten, IT-specialisten en onderzoekers ~

1 2 ... 9

Aanmelden voor nieuwsbrieven