Om u een betere ervaring op onze website te geven, maken wij gebruik van cookies Voor meer informatie over hoe wij cookies gebruiken, kunt u ons privacybeleid raadplegen.

Persberichten

12-12-2018

EBSCO Information Services neemt databank Linguistics Abstracts Online over van Wiley

Rijsenhout, 12 december 2018 — EBSCO Information Services (EBSCO) heeft haar aanbod aan bronnen over linguïstiek uitgebreid met databank Linguistics Abstracts Online. Deze bibliografische databank werd voorheen uitgegeven door Wiley, een internationale uitgever met 200 jaar ervaring met academische publicaties, en biedt kwaliteitsindexering en -samenvattingen van toonaangevende tijdschriften op het gebied van linguïstiek. De bron biedt taalkundig wetenschappers en studenten een breed scala aan relevante materialen waarmee zij op de hoogte te blijven van opkomende trends en belangrijke ontwikkelingen binnen hun onderzoeksgebied.

22-11-2018

EBSCO eBooks™ behaalt topnotering in toegankelijkheidsaudit van Jisc

Rijsenhout, 22 november 2018 — Het e-bookplatform van EBSCO Information Services (EBSCO) is als beste van 54 onderzochte e-bookplatformen beoordeeld in de 2018 Jisc ASPIRE Accessibility National Audit. Met deze audit onderscheidt Jisc leveranciers die veel belang hechten aan het verbeteren van toegankelijkheid van digitale platforms en informatie voor eindgebruikers, bibliothecarissen en servicegroepen voor mensen met een leesbeperking.

08-11-2018

De ALA en EBSCO bieden bibliothecarissen buiten de Verenigde Staten de kans het jaarlijkse ALA-congres bij te wonen

Rijsenhout, 8 november 2018 — De American Library Association (ALA) en EBSCO Information Services (EBSCO) hebben samen een programma ontwikkeld waarmee zij drie bibliothecarissen die buiten de Verenigde Staten wonen de kans bieden in 2019 aan de jaarlijkse ALA Annual Conference & Exhibition deel te nemen.

05-10-2018

EBSCO bereikt mijlpaal: Meer dan 120.000 DRM-vrije EBSCO eBooks™

~ Bij GOBI® Library Solutions from EBSCO zelfs ruim 850.000 DRM-vrije titels beschikbaar ~

21-09-2018

Verwachte prijsstijging tijdschriftabonnementen voor 2019 bekendgemaakt in EBSCO’s Serials Price Projections Report

~ Gemiddelde stijging van uitgeversprijzen naar verwachting 5 tot 6 procent ~

27-08-2018

GOBI® Library Solutions from EBSCO en TIND werken samen voor verbeterde acquisitieworkflows

Rijsenhout, 27 augustus 2018 — TIND en GOBI® Library Solutions from EBSCO (GOBI), een divisie van EBSCO Information Services, werken samen aan het stroomlijnen van het acquisitieproces voor bibliotheken die gebruikmaken van het bibliotheeksysteem van TIND. Met de nieuwe GobiAPI worden de TIND-systemen volledig en in real-time met het GOBI-platform geïntegreerd, wat directe overdracht van bibliografische en bestelgegevens van GOBI naar TIND vereenvoudigt.

20-06-2018

EBSCO Information Services en Modern Language Association ontwikkelen full-text versie van MLA International Bibliography

~ MLA International Bibliography with Full Text is dé informatiebron met wetenschappelijke artikelen en boeken over moderne talen, literatuur, linguïstiek en folklore ~

11-04-2018

EBSCO-project OpenDissertations.org live gegaan

~ Al meer dan 1 miljoen digitale proefschriften toegezegd sinds de start van het project ~

07-03-2018

EBSCO Information Services introduceert DRM-vrije e-books

~ 70.000 DRM-vrije titels binnenkort beschikbaar via EBSCO eBooks™ ~

15-02-2018

FOLIO-platform begint 2018 met mijlpalen en plannen voor snelle groei in de komende 12 maanden

Philadelphia, 15 februari 2018 – FOLIO begint 2018 met een aantal belangrijke ontwikkelingsmijlpalen. Het open source project is erop gericht bibliotheken van alle soorten en groottes keuzes te bieden bij het selecteren van een bibliotheekplatform (Library Services Platform, LSP) en bij de ontwikkeling van bibliotheekdiensten die verder gaan dan de traditionele functies om het bereik van hun organisatie te vergroten. De mijlpalen en uitbereiding van de FOLIO-community wijzen erop dat het project in 2018 een kritische massa zal gaan bereiken.

1 2 ... 6

Aanmelden voor nieuwsbrieven