Deze website maakt gebruik van cookies om een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden.

Deze website maakt gebruik van cookies.

Persberichten

04-12-2017

Chalmers University of Technology eerste FOLIO-bètapartner voor EBSCO Information Services

~ Topuniversiteit uit Zweden gaat open source bibliotheekserviceplatform FOLIO implementeren ~

23-11-2017

Bestuur Open Library Foundation breidt uit

Wilmington, Delaware (Verenigde Staten) – 23 november 2017 — De Open Library Foundation breidt haar raad van bestuur uit met vier nieuwe leden. Deze nieuwe bestuursleden komen uit verschillende delen van de wereld en zorgen voor een bredere vertegenwoordiging en een internationaal perspectief.

13-11-2017

EBSCO-project OpenDissertations.org zorgt voor verbeterde vindbaarheid en toegankelijkheid van scripties en dissertaties

Rijsenhout, 13 november 2017 — EBSCO Information Services (EBSCO) en BiblioLabs hebben een samenwerkingsinitiatief aangekondigd waarmee zij bibliotheek- en brancheinnovatie op het gebied van elektronische theses en dissertaties (ETD) willen ondersteunen. OpenDissertations.org faciliteert open en gratis toegang tot ETD-metadata en -content. Naast de volledig open website zal EBSCO ook EDT-metadata opnemen in EBSCO Discovery Service™ om de vindbaarheid en toegankelijkheid van deze documenten verder te verbeteren.

02-11-2017

FOLIO breidt uit met toevoeging van Jisc als samenwerkingspartner

Wilmington, Delaware – 2 november 2017 – FOLIO, een community die opgericht is voor de ontwikkeling van een open source bibliotheekserviceplatform (Library Services Platform, LSP), gaat samenwerken met Jisc. Jisc, in het Verenigd Koninkrijk leider op het gebied van digitale technologieën voor onderwijs en onderzoek, zal haar expertise inzetten als partner in het FOLIO-initiatief en zal tevens waar mogelijk in haar eigen projecten gebruikmaken van de technologieën van FOLIO.

18-10-2017

EBSCO Health introduceert Dynamic Health™

Rijsenhout, 18 oktober 2017 — Dynamic Health™ is een uitgebreide evidence-based collectie met content over vaardigheden en bijbehorende checklists voor verpleegkundige en paramedische professionals. Deze nieuwe tool van EBSCO Health, een divisie van EBSCO Information Services, helpt bij het ontwikkelen van essentiële klinische, transculturele en patiëntenvoorlichtingsvaardigheden.

28-09-2017

Verwachte prijsstijging tijdschriftabonnementen voor 2018 bekendgemaakt in EBSCO’s Serials Price Projections Report

Rijsenhout, 28 september 2017 — In het Serials Price Projections Report van EBSCO Information Services (EBSCO) is te lezen dat de verwachte effectieve stijging van uitgeversprijzen voor academische en medisch-wetenschappelijke bronnen voor 2018 gemiddeld 5 tot 6 procent bedraagt (exclusief eventuele valutaeffecten). EBSCO creëert het Serials Price Projections Report op basis van informatie van een groot aantal uitgevers en analyses van historische prijsinformatie. Het rapport wordt jaarlijks opgesteld om informatieprofessionals te helpen bij het nemen van budgetbeslissingen voor het komende abonnementsjaar.

26-06-2017

EBSCO Information Services breidt Analytics & Assessment Team uit met John McDonald als Director of Product Management

Rijsenhout, 26 juni 2017 – EBSCO Information Services (EBSCO) heeft haar Analytics & Assessment team uitgebreid met John McDonald als Director of Product Management. McDonald zal in deze rol samenwerken met bibliotheken om geavanceerde ondersteuning en informatie te bieden die helpen bij het nemen van beslissingen en het verbeteren van bibliotheekdiensten en collecties.

19-06-2017

EBSCO Information Services introduceert nieuwe micro-learning tool waarmee professionals snel en efficiënt hun soft skills ontwikkelen

Rijsenhout, 19 juni 2017 – Accel5™, een nieuwe micro-learning oplossing die drukbezette medewerkers helpt hun soft skills te ontwikkelen, is nu beschikbaar via EBSCO Corporate Solutions, een divisie van EBSCO Information Services (EBSCO). Accel5 ondersteunt het verbeteren van competenties door middel van zelfstudie, en biedt best practices van toonaangevende businessauteurs, coaches en zakelijk leiders.

30-03-2017

EBSCO Information Services en de American Association for the Advancement of Science breiden samenwerking uit

Rijsenhout, 30 maart 2017 – EBSCO Information Services (EBSCO) en de American Association for the Advancement of Science (AAAS) hebben hun bestaande samenwerkingsovereenkomst uitgebreid. De tijdschriften van AAAS, waaronder Science, kunnen via EBSCO afgenomen worden op het AAAS-platform, maar ook via Flipster®, EBSCO’s de digitale kiosk.

20-12-2016

EBSCO Information Services en Clarivate Analytics stellen twee nieuwe databanken beschikbaar via EBSCOhost®

Rijsenhout, 20 december 2016 – EBSCO Information Services (EBSCO) voegt twee nieuwe bronnen toe aan het EBSCOhost®-platform. Dankzij een uitbreiding van een reeds bestaande samenwerking tussen EBSCO en Clarivate Analytics, voorheen de Intellectual Property & Science divisie van Thomson Reuters, zullen BIOSIS Preview™ en Zoological Record™ beschikbaar gesteld worden via EBSCOhost, één van ‘s werelds meest gebruikte platformen voor bronnenonderzoek.

1 2 ... 5

Aanmelden voor nieuwsbrieven