Om u een betere ervaring op onze website te geven, maken wij gebruik van cookies Voor meer informatie over hoe wij cookies gebruiken, kunt u ons privacybeleid raadplegen.

Persberichten

27-01-2020

EBSCO Information Services werkt samen met protocols.io aan open en reproduceerbaar onderzoek

Rijsenhout, 27 januari 2020 — EBSCO Information Services (EBSCO) en protocols.io zijn een nieuw strategisch samenwerkingsverband aangegaan om het onderzoeksecosysteem beter te kunnen ondersteunen. Wetenschappers, uitgevers en academische instellingen zullen profiteren van een open, verbonden, reproduceerbare en interoperabele onderzoeksworkflow. EBSCO’s keuze voor protocols.io benadrukt de waarde die zij hecht aan het ondersteunen van diensten die de publicatie van een artikel uitbreiden met en koppelen aan de bijbehorende kernanalyses. EBSCO zal haar internationale aanwezigheid inzetten om het bereik en de impact van protocols.io wereldwijd uit te breiden.

27-01-2020

EBSCO Information Services werkt samen met Code Ocean om open research en reproduceerbaarheid te stimuleren

Rijsenhout, 27 januari 2020 — EBSCO Information Services (EBSCO) en Code Ocean werken in een nieuw strategisch samenwerkingsverband samen aan een platform voor de wetenschappelijke community dat delen en hergebruik van computationele code en data faciliteert. Onderzoek kan hierdoor gegarandeerd gereproduceerd worden en wordt open, georganiseerd, toegankelijk en interoperabel.

20-11-2019

EBSCO Information Services breidt aanbod uit met HBR Ascend™

~Digitale bron van Harvard Business Review helpt studenten zich voor te bereiden op het beroepsleven ~

23-10-2019

Zweedse topuniversiteit Chalmers University of Technology als eerste live met open source platform FOLIO

Rijsenhout, 23 oktober 2019 — De bibliotheek van Chalmers University of Technology is de eerste universiteitsbibliotheek die live is gegaan met FOLIO en de hostingdiensten van EBSCO Information Services (EBSCO). FOLIO is een door een community van bibliothecarissen, dienstverleners en ontwikkelaars gecreëerd open source platform.

02-10-2019

Verwachte prijsstijging tijdschriftabonnementen voor 2020 bekendgemaakt in EBSCO’s Serials Price Projection Report

~ Gemiddelde stijging van uitgeversprijzen naar verwachting 5 tot 6 procent voor individuele titels en 4 tot 5 procent voor digitale pakketten ~

23-08-2019

DynaMed® introduceert evolutie in klinische beslissingsondersteuning

Rijsenhout, 23 augustus 2019 – DynaMed®, de toonaangevende tool van EBSCO Information Services (EBSCO) die clinici helpt bij het nemen van zorgbeslissingen, wordt volledig vernieuwd. De nieuwe en verbeterde functionaliteiten zorgen voor een gebruiksbeleving die naadloos aansluit op de wensen en de werkprocessen van medisch professionals. Het vernieuwde DynaMed biedt snel en eenvoudig toegang tot de meest recente klinische evidence, en faciliteert efficiënte evidence-based zorg.

05-08-2019

EBSCO Information Services werkt samen met Arkivum aan archivering, digitale preservering en op de lange termijn gericht databeheer

Rijsenhout, 5 augustus 2019 — EBSCO Information Services (EBSCO) en Arkivum zijn een strategisch samenwerkingsverband aangegaan om instellingen te helpen hun onderzoeksdata, institutionele records en digitale assets voor de lange termijn bruikbaar, toegankelijk en geoptimaliseerd te maken. De samenwerking wordt gebaseerd op EBSCO’s Software-as-a-Service (SaaS) portfolio met onder meer EBSCO Discovery Service™ (EDS) en Arkivum Perpetua, de door enkele van ’s werelds meest prestigieuze instellingen gebruikte geïntegreerde oplossing voor op de lange termijn gericht databeheer.

14-05-2019

EBSCO Information Services gouden sponsor van jaarlijks Koha-congres

Rijsenhout, 14 mei 2019 — EBSCO Information Services (EBSCO) wordt gouden sponsor van KohaCon19, het jaarlijkse congres van open source bibliotheeksysteem Koha dat van 20 tot en met 24 mei 2019 plaatsvindt in Dublin, Ierland. Dit congres is gratis voor de open source community van Koha, waardoor sponsorbijdragen van partijen als EBSCO onmisbaar zijn.

10-04-2019

EBSCO Information Services lanceert Music Index™ with Full Text

Rijsenhout, 10 april 2019 — EBSCO Information Services (EBSCO) introduceert, in antwoord op een toenemende vraag naar muziekgerelateerde informatiebronnen, Music Index™ with Full Text. Deze nieuwe databank bevat meer dan 170 full-text tijdschriften van 1970 tot en met het heden, en is met informatie over alle aspecten van klassieke en populaire muziek een onmisbare tool voor muziekwetenschappers.

03-04-2019

EBSCO Information Services werkt samen met SCANBIT Technology & Services voor open source project FOLIO

Rijsenhout, 3 april 2019 — EBSCO Information Services (EBSCO) en IBAI-SCANBIT Technology & Services gaan samenwerken aan de ondersteuning van bibliotheken die gebruik gaan maken van open source bibliotheekplatform FOLIO met betrouwbare hosting- en supportdiensten.

1 2 ... 8

Aanmelden voor nieuwsbrieven