Deze website maakt gebruik van cookies om een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden.

Deze website maakt gebruik van cookies.

Persberichten

22-12-2015

EBSCO doneert digitale content aan Worldreader ter bevordering van alfabetisme in ontwikkelingslanden

Rijsenhout, 22 december 2015 — EBSCO Information Services (EBSCO) en Worldreader, een internationale non-profitorganisatie die zich richt op de bevordering van alfabetisme in ontwikkelingslanden, werken samen om kinderen en hun families in Sub-Saharaans Afrika en India te voorzien van non-fictieboeken. De door EBSCO gedoneerde referentieartikelen helpen Worldreader richting de doelstelling voor het einde van dit jaar 10 miljoen lezers te bereiken.

17-12-2015

EBSCO Information Services introduceert Biotechnology Source

Rijsenhout, 17 december 2015 — EBSCO Information Services (EBSCO) lanceert een nieuwe informatiebron voor wetenschappers op het gebied van farmacie en biotechnologie. Biotechnology Source™ biedt de volledige tekst van gerenommeerde tijdschriften binnen deze vakgebieden op één platform, en helpt bedrijven op snelle en accurate wijze toegang te verkrijgen tot relevante informatie.

15-12-2015

Content databank BASE van Bielefeld University nu doorzoekbaar in EBSCO Discovery Service™

Rijsenhout, 15 december 2015 — Dankzij een overeenkomst tussen EBSCO Information Services (EBSCO) en Bielefeld University in Duitsland zijn meer dan 80 miljoen documenten uit ruim 3.800 bronnen toegevoegd aan EBSCO Discovery Service™ (EDS). Door deze samenwerking is Bielefeld Academic Search Engine (BASE), een multidisciplinaire databank ontwikkeld door Bielefeld University Library, nu geïndexeerd en doorzoekbaar in EDS.

10-12-2015

EBSCO Information Services lanceert RILM Music Encyclopedias™

Rijsenhout, 10 december 2015 — EBSCO Information Services (EBSCO) en het Répertoire Internationale de Littérature Musicale, Inc (RILM) hebben een nieuwe informatiebron ontwikkeld die muziekwetenschappers wereldwijd ondersteunt bij hun onderzoeken. RILM Music Encyclopedias is beschikbaar op het EBSCOhost®-platform en bevat muziekencyclopedieën en –woordenboeken die tussen 1775 en 2015 zijn gepubliceerd.

17-11-2015

YBP Library Services en University of Chicago werken samen aan vergroting efficiëntie aankoopproces Kuali OLE en GOBI

Rijsenhout, 17 november 2015 — Bibliotheken die zowel gebruik maken van Kuali OLE als van GOBI (Global Online Bibliographic Information) van YBP Library Services (YBP) beschikken nu over een nieuwe functionaliteit die hen helpt het aankoopproces van boeken en e-books verder te stroomlijnen. Met de OLE GobiAPI wordt bibliografische en bestelinformatie van bestellingen die via het GOBI-platform geplaatst zijn, real-time beschikbaar gesteld in Kuali OLE.

10-11-2015

Dr. William Aird benoemd tot Deputy Editor of Hematology, Endocrinology and Nephrology voor DynaMed Plus™

Rijsenhout, 10 november 2015 — EBSCO Health (EBSCO) heeft William Aird, M.D. benoemd tot Deputy Editor of Hematology, Endocrinology and Nephrology voor DynaMed Plus™. Dr. Aird heeft zitting in het redactioneel bestuur van diverse vakbladen en beschikt over meer dan 30 jaar praktijkervaring.

04-11-2015

EBSCO Health introduceert Nutrition Reference Center™

Rijsenhout, 4 november 2015 — EBSCO Information Services (EBSCO) heeft een online informatiebron ontwikkeld die diëtisten en voedingsdeskundigen helpt optimale zorg te leveren. Nutrition Reference Center™ bevat recente evidence-based informatie in een gebruiksvriendelijk online format. Het is een oplossing die aansluit op de behoefte aan passende voedingszorg binnen medische instellingen en daarbuiten, en biedt gebruikers de mogelijkheid op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van voedingsleer.

27-10-2015

PrepSTEP™ van EBSCO Information Services helpt studenten bij hun voorbereiding op de toekomst

Rijsenhout, 27 oktober 2015 — Om scholen te helpen hun studenten te ondersteunen bij studie- en carrièrevoorbereiding introduceert EBSCO Information Services (EBSCO) PrepSTEP™, een online platform waarmee studenten vaardigheden ontwikkelen die van belang zijn voor hun verdere educatieve en professionele carrière.

15-10-2015

YBP en EBSCO breiden samenwerking met Ierse academische markt uit

Rijsenhout, 15 oktober 2015 — YBP Library Services (YBP) en EBSCO Information Services (EBSCO) breiden hun samenwerking met academische instellingen in Ierland uit met nieuwe overeenkomsten voor de levering van e-books en tijdschriften. De nieuwe samenwerkingen komen voort uit twee aanbestedingen uitgeschreven door Education Procurement Services (EPS).

06-10-2015

Verwachte prijsstijging abonnementen voor 2016 bekendgemaakt in EBSCO’s Serials Price Projections Report

Rijsenhout, 6 oktober 2015 — In het Serials Price Projections Report van EBSCO Information Services (EBSCO) komt naar voren dat verwacht wordt dat de effectieve stijging van uitgeversprijzen voor academische en medisch-wetenschappelijke bronnen gemiddeld 4 tot 6 procent bedraagt (exclusief eventuele valutaeffecten). EBSCO creëert het Serials Price Projections Report op basis van informatie van een groot aantal uitgevers en analyses van historische prijsinformatie. Het rapport wordt jaarlijks opgesteld om informatieprofessionals te helpen bij het nemen van budgetbeslissingen voor het komende abonnementsjaar.

1 2

Aanmelden voor nieuwsbrieven