Deze website maakt gebruik van cookies om een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden.

Deze website maakt gebruik van cookies.

Persberichten

23-08-2016

EBSCO Information Services helpt wetenschappers wereldwijd zich voor te bereiden op het ‘One Belt, One Road’ handelsinitiatief

Rijsenhout, 23 augustus 2016 – EBSCO Information Services (EBSCO) stelt een gerenommeerde internationale collectie tijdschriften en publicaties uit de meer dan 60 landen die gezamenlijk het ‘One Belt, One Road’ handelsinitiatief vormen beschikbaar in databank One Belt, One Road Reference Source. Deze unieke informatiebron helpt wetenschappers de verschillende culturen en economieën die vertegenwoordigd zijn in het initiatief beter te begrijpen en nieuwe handelsmogelijkheden te identificeren.

19-07-2016

RILM Abstracts of Music Literature with Full Text™ nu beschikbaar via EBSCO Information Services

Rijsenhout, 19 juli 2016 – Muziekwetenschappers beschikken dankzij de lancering van RILM Abstracts of Music Literature with Full Text™ van EBSCO Information Services (EBSCO) over een nieuwe, zeer uitgebreide full-text informatiebron voor internationaal muziekonderzoek. De databank is ontwikkeld door Répertoire Internationale de Littérature Musicale, Inc (RILM) en vormt een waardevolle aanvulling op de gerenommeerde bibliografie van muziekliteratuur RILM Abstracts of Music Literature™. De nieuwe databank bevat bijna 1 miljoen pagina’s full-text content uit meer dan 200 toptijdschriften die tussen de vroege 19e eeuw en nu gepubliceerd zijn. Negentig van deze bronnen zijn nergens anders online beschikbaar.

05-07-2016

Onderzoeksimpact van items in EBSCO Discovery Service™ en EBSCOhost® visueel zichtbaar dankzij integratie Plum Print van Plum™ Analytics

Rijsenhout, 5 juli 2016 – De toevoeging van altmetrics-data van Plum™ Analytics aan EBSCO Discovery Service™ (EDS) en EBSCOhost® zorgt voor een verbeterde onderzoekbeleving voor gebruikers. De Plum Print biedt een visuele weergave van moderne impactindicatoren; door de integratie van deze widget in de EBSCO-platforms zien gebruikers in één oogopslag informatie over de onderzoeksimpact van een item.

27-06-2016

Nieuw: FOLIO™ - Een herdefinitie van bibliotheekautomatisering

Boston, 27 juni 2016 - Bibliotheken en serviceleveranciers hebben de handen ineengeslagen om vorm te geven aan nieuwe technologie voor een bibliotheekplatform. Dit nieuwe initiatief, FOLIO™, is een community voor bibliotheken, leveranciers en andere organisaties, opgericht om door middel van open source projecten een nieuw hoofdstuk in bibliotheekautomatisering te schrijven.

13-06-2016

EBSCO Information Services breidt informatieaanbod over Azië uit met de Bibliography of Asian Studies™ via EBSCOhost®

Rijsenhout, 13 juni 2016 – De Bibliography of Asian Studies™ (BAS), een gerenommeerde bron voor onderzoek naar en literatuur over Azië, is nu beschikbaar via EBSCO Information Services (EBSCO). De ontwikkelaar van de Bibliography of Asian Studies, de Association for Asian Studies (AAS), werkt sinds begin 2016 samen met EBSCO als leverancier van BAS. De bron is nu toegankelijk via het EBSCOhost®-platform.

27-05-2016

EBSCO Information Services breidt ondersteuning open source technologie voor bibliotheken uit

~ EBSCO geeft additionele financiële ondersteuning aan Koha voor uitbreiding mogelijkheden open source ILS ~

17-05-2016

Clinical Citations van Plum® Analytics vergroten inzicht in de impact van klinische onderzoeken

Rijsenhout, 17 mei 2016 – Plum™ Analytics, dochteronderneming van EBSCO Information Services (EBSCO), verlegt opnieuw grenzen op het gebied van meetmethodes voor de impact van wetenschappelijk onderzoek. Dankzij de nieuwe citatiecategorie Clinical Citations in PlumX™ wordt een completer beeld geschetst van klinische impact en hebben zowel wetenschappers die klinisch en translationeel onderzoek uitvoeren als de partijen die dergelijke werken financieren en publiceren inzicht in het gebruik van hun onderzoeken in klinische informatietools.

26-04-2016

EBSCO Information Services introduceert digitale archieven voor vijf populaire titels van Time Inc.

Rijsenhout, 26 april 2016 - EBSCO Information Services (EBSCO) stelt digitale tijdschriftarchieven beschikbaar voor vijf populaire titels van Time Inc. De zeer complete archieven bevatten uitgebreide digitale doorzoekbare versies van uitgaven van Fortune, Life, People, Sports Illustrated en Time Magazine.

19-04-2016

PlumX helpt de Universiteit van Helsinki het bereik van onderzoek te meten

Rijsenhout, 19 april 2016 — De Universiteit van Helsinki is de eerste universiteit in Finland die gebruik gaat maken voor de altmetrics van Plum™ Analytics, dochteronderneming van EBSCO Information Services (EBSCO), om meer te weten te komen over de wetenschappelijke output van hun onderzoekers. Departementen van verschillende studierichtingen maken gebruik van PlumX Dashboards om de digitale voetafdruk van hun onderzoeken inzichtelijk te maken en te analyseren. De alternative metrics van PlumX zijn zeer snel na publicatie van een wetenschappelijk onderzoek beschikbaar, en vormen voor de universiteit een waardevolle aanvulling op citatie-informatie bij het analyseren van het bereik van haar onderzoeken.

31-03-2016

Plum™ Analytics introduceert PlumX™ Funding Opportunities

Rijsenhout, 31 maart 2016 — Plum™ Analytics, dochteronderneming van EBSCO Information Services (EBSCO), ondersteunt wetenschappers met een geïntegreerde oplossing voor het zoeken naar subsidies waarmee zij hun onderzoeken kunnen bekostigen. PlumX™ Funding Opportunities helpt hen beschikbare subsidies te vinden en biedt, wanneer gecombineerd met andere oplossingen uit de PlumX-productlijn, de optie financieringsmogelijkheden te analyseren binnen de context van de impact van hun huidige wetenschappelijke onderzoeken.

1 2 ... 3

Aanmelden voor nieuwsbrieven