Om u een betere ervaring op onze website te geven, maken wij gebruik van cookies Voor meer informatie over hoe wij cookies gebruiken, kunt u ons privacybeleid raadplegen.

Persberichten

14-05-2019

EBSCO Information Services gouden sponsor van jaarlijks Koha-congres

Rijsenhout, 14 mei 2019 — EBSCO Information Services (EBSCO) wordt gouden sponsor van KohaCon19, het jaarlijkse congres van open source bibliotheeksysteem Koha dat van 20 tot en met 24 mei 2019 plaatsvindt in Dublin, Ierland. Dit congres is gratis voor de open source community van Koha, waardoor sponsorbijdragen van partijen als EBSCO onmisbaar zijn.

10-04-2019

EBSCO Information Services lanceert Music Index™ with Full Text

Rijsenhout, 10 april 2019 — EBSCO Information Services (EBSCO) introduceert, in antwoord op een toenemende vraag naar muziekgerelateerde informatiebronnen, Music Index™ with Full Text. Deze nieuwe databank bevat meer dan 170 full-text tijdschriften van 1970 tot en met het heden, en is met informatie over alle aspecten van klassieke en populaire muziek een onmisbare tool voor muziekwetenschappers.

03-04-2019

EBSCO Information Services werkt samen met SCANBIT Technology & Services voor open source project FOLIO

Rijsenhout, 3 april 2019 — EBSCO Information Services (EBSCO) en IBAI-SCANBIT Technology & Services gaan samenwerken aan de ondersteuning van bibliotheken die gebruik gaan maken van open source bibliotheekplatform FOLIO met betrouwbare hosting- en supportdiensten.

01-04-2019

Databank met kritische beoordelingen van digitale bronnen ccAdvisor nu beschikbaar via EBSCO Information Services

~ Bron biedt toegang tot meer dan 400 professioneel uitgevoerde en gecontroleerde recensies ~

27-03-2019

EBSCO Information Services werkt samen met StackMap™ voor digitale bewegwijzering fysieke bronnen en faciliteiten

Rijsenhout, 27 maart 2019 — EBSCO Information Services (EBSCO) is een samenwerkingsverband aangegaan met StackMap™, een digitaal platform dat gebruikers voorziet van gedetailleerde plattegronden van, en routebeschrijvingen naar, de locatie van fysieke items in een bibliotheek. Klanten kunnen de diensten van StackMap integreren in EBSCO Discovery Service™ (EDS) om gebruikers te helpen fysieke bibliotheekitems te vinden.

11-02-2019

Stacks Inc. nieuwe divisie van EBSCO Information Services

Rijsenhout, 11 februari 2019 — EBSCO Information Services (EBSCO) neemt Stacks Inc., toonaangevend ontwikkelaar van bibliotheek- en onderzoeksplatformen, over. EBSCO en Stacks Inc. werken al sinds 2016 gezamenlijk aan de ontwikkeling en implementatie van Stacks, een gehost contentmanagementsysteem voor bibliotheken. De overname is een passende stap in EBSCO’s constante inspanningen eindgebruikers te voorzien van de beste zoekbeleving en optimaal geïntegreerde bronnen.

04-02-2019

Open source initiatief FOLIO lanceert release ‘Aster’

Philadelphia, 4 februari 2019 – FOLIO, een community die opgericht is voor de ontwikkeling van een open source bibliotheekserviceplatform (Library Services Platform, LSP), start 2019 met een release die tot een aantal belangrijke mijlpalen op het gebied van toegankelijkheid zal leiden. De Aster release is de eerste van een reeks releases die de functionaliteiten en kenmerken van het open source platform zullen definiëren.

29-01-2019

EBSCO Health neemt HealthDecision® over

Rijsenhout, 29 januari 2019 – EBSCO Health, toonaangevend leverancier van evidence-based informatietools als DynaMed Plus®, Dynamic Health en Option Grid, breidt uit met de overname van HealthDecision®. Dit softwareplatform ondersteunt medisch professionals en patiënten bij het nemen van klinische beslissingen en stelt hen in staat de voor hen beschikbare medische opties door te nemen. De bron combineert de zorgvoorkeuren van de patiënt met de expertise van de arts, en voegt patiëntspecifieke medische data samen met de meest recente richtlijnen om tot gepersonaliseerde risicoanalyses te komen.

12-12-2018

EBSCO Information Services neemt databank Linguistics Abstracts Online over van Wiley

Rijsenhout, 12 december 2018 — EBSCO Information Services (EBSCO) heeft haar aanbod aan bronnen over linguïstiek uitgebreid met databank Linguistics Abstracts Online. Deze bibliografische databank werd voorheen uitgegeven door Wiley, een internationale uitgever met 200 jaar ervaring met academische publicaties, en biedt kwaliteitsindexering en -samenvattingen van toonaangevende tijdschriften op het gebied van linguïstiek. De bron biedt taalkundig wetenschappers en studenten een breed scala aan relevante materialen waarmee zij op de hoogte te blijven van opkomende trends en belangrijke ontwikkelingen binnen hun onderzoeksgebied.

22-11-2018

EBSCO eBooks™ behaalt topnotering in toegankelijkheidsaudit van Jisc

Rijsenhout, 22 november 2018 — Het e-bookplatform van EBSCO Information Services (EBSCO) is als beste van 54 onderzochte e-bookplatformen beoordeeld in de 2018 Jisc ASPIRE Accessibility National Audit. Met deze audit onderscheidt Jisc leveranciers die veel belang hechten aan het verbeteren van toegankelijkheid van digitale platforms en informatie voor eindgebruikers, bibliothecarissen en servicegroepen voor mensen met een leesbeperking.

1 2 ... 7

Aanmelden voor nieuwsbrieven