Om u een betere ervaring op onze website te geven, maken wij gebruik van cookies Voor meer informatie over hoe wij cookies gebruiken, kunt u ons privacybeleid raadplegen.

Persberichten

20-06-2018

EBSCO Information Services en Modern Language Association ontwikkelen full-text versie van MLA International Bibliography

~ MLA International Bibliography with Full Text is dé informatiebron met wetenschappelijke artikelen en boeken over moderne talen, literatuur, linguïstiek en folklore ~

11-04-2018

EBSCO-project OpenDissertations.org live gegaan

~ Al meer dan 1 miljoen digitale proefschriften toegezegd sinds de start van het project ~

07-03-2018

EBSCO Information Services introduceert DRM-vrije e-books

~ 70.000 DRM-vrije titels binnenkort beschikbaar via EBSCO eBooks™ ~

15-02-2018

FOLIO-platform begint 2018 met mijlpalen en plannen voor snelle groei in de komende 12 maanden

Philadelphia, 15 februari 2018 – FOLIO begint 2018 met een aantal belangrijke ontwikkelingsmijlpalen. Het open source project is erop gericht bibliotheken van alle soorten en groottes keuzes te bieden bij het selecteren van een bibliotheekplatform (Library Services Platform, LSP) en bij de ontwikkeling van bibliotheekdiensten die verder gaan dan de traditionele functies om het bereik van hun organisatie te vergroten. De mijlpalen en uitbereiding van de FOLIO-community wijzen erop dat het project in 2018 een kritische massa zal gaan bereiken.

07-02-2018

Samenwerking tussen EBSCO Information Services en ByWater Solutions leidt tot voordelen voor gebruikers open source bibliotheekplatform FOLIO

Rijsenhout, 7 februari 2018 — EBSCO Information Services (EBSCO) en ByWater Solutions (ByWater) breiden hun reeds bestaande samenwerking uit om bibliotheken die het FOLIO Library Services Platform (LSP) gaan gebruiken betrouwbare hosting en ondersteunende diensten te bieden.

01-02-2018

Point-of-care bronnen van EBSCO Health als beste beoordeeld in KLAS-rapport

Rijsenhout, 1 februari 2018 – Twee klinische bronnen van EBSCO Health zijn verkozen tot beste point-of-care tools in het KLAS Software and Services Report 2018.

09-01-2018

EBSCO Information Services lanceert RIPM Preservation Series: European & North American Music Periodicals

Rijsenhout, 9 januari 2018 — EBSCO Information Services (EBSCO) introduceert RIPM Preservation Series: European & North American Music Periodicals om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar muziekinformatie met een mondiaal perspectief. De bron wordt ontwikkeld door Le Répertoire international de la presse musicale (RIPM) en biedt wetenschappers op het gebied van muziek en muziekgeschiedenis toegang tot unieke internationale primaire brondocumenten.

04-12-2017

Chalmers University of Technology eerste FOLIO-bètapartner voor EBSCO Information Services

~ Topuniversiteit uit Zweden gaat open source bibliotheekserviceplatform FOLIO implementeren ~

23-11-2017

Bestuur Open Library Foundation breidt uit

Wilmington, Delaware (Verenigde Staten) – 23 november 2017 — De Open Library Foundation breidt haar raad van bestuur uit met vier nieuwe leden. Deze nieuwe bestuursleden komen uit verschillende delen van de wereld en zorgen voor een bredere vertegenwoordiging en een internationaal perspectief.

13-11-2017

EBSCO-project OpenDissertations.org zorgt voor verbeterde vindbaarheid en toegankelijkheid van scripties en dissertaties

Rijsenhout, 13 november 2017 — EBSCO Information Services (EBSCO) en BiblioLabs hebben een samenwerkingsinitiatief aangekondigd waarmee zij bibliotheek- en brancheinnovatie op het gebied van elektronische theses en dissertaties (ETD) willen ondersteunen. OpenDissertations.org faciliteert open en gratis toegang tot ETD-metadata en -content. Naast de volledig open website zal EBSCO ook EDT-metadata opnemen in EBSCO Discovery Service™ om de vindbaarheid en toegankelijkheid van deze documenten verder te verbeteren.

1 2 ... 6

Aanmelden voor nieuwsbrieven