Deze website maakt gebruik van cookies om een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden.

Deze website maakt gebruik van cookies.

Persberichten

05-10-2016

Eerste broncode FOLIO vrijgegeven op GitHub

Boston, 5 oktober 2016 – De code voor FOLIO is nu beschikbaar op GitHub. FOLIO staat voor the Future Of Libraries Is Open, en is een community opgericht om een open source bibliotheekserviceplatform (Library Services Platform, LSP) te ontwikkelen. Het vrijgeven van de basiscode voor FOLIO en het openstellen voor feedback is een belangrijke mijlpaal in het community-project.

14-09-2016

Verwachte prijsstijging abonnementen voor 2017 bekendgemaakt in EBSCO’s Serials Price Projections Report

Rijsenhout, 14 september 2016 — In het Serials Price Projections Report van EBSCO Information Services (EBSCO) komt naar voren dat verwacht wordt dat de effectieve stijging van uitgeversprijzen voor academische en medisch-wetenschappelijke bronnen gemiddeld 5 tot 6 procent bedraagt (exclusief eventuele valutaeffecten). EBSCO creëert het Serials Price Projections Report op basis van informatie van een groot aantal uitgevers en analyses van historische prijsinformatie. Het rapport wordt jaarlijks opgesteld om informatieprofessionals te helpen bij het nemen van budgetbeslissingen voor het komende abonnementsjaar.

12-09-2016

EBSCO Information Services maakt breed onderzoek met een internationale scope mogelijk met Ultimate-databanken

Rijsenhout, 12 september 2016 – Om tegemoet te komen aan de groeiende eisen aan wetenschappelijk onderzoek introduceert EBSCO Information Services (EBSCO) Ultimate-edities van enkele van haar bekendste databanken. De vijf multidisciplinaire databanken kennen elk een uitgebreid full-text contentaanbod met bronnen gepubliceerd over de hele wereld. Hierdoor wordt voor iedere discipline onderzoek vanuit een internationaal perspectief mogelijk.

23-08-2016

EBSCO Information Services helpt wetenschappers wereldwijd zich voor te bereiden op het ‘One Belt, One Road’ handelsinitiatief

Rijsenhout, 23 augustus 2016 – EBSCO Information Services (EBSCO) stelt een gerenommeerde internationale collectie tijdschriften en publicaties uit de meer dan 60 landen die gezamenlijk het ‘One Belt, One Road’ handelsinitiatief vormen beschikbaar in databank One Belt, One Road Reference Source. Deze unieke informatiebron helpt wetenschappers de verschillende culturen en economieën die vertegenwoordigd zijn in het initiatief beter te begrijpen en nieuwe handelsmogelijkheden te identificeren.

19-07-2016

RILM Abstracts of Music Literature with Full Text™ nu beschikbaar via EBSCO Information Services

Rijsenhout, 19 juli 2016 – Muziekwetenschappers beschikken dankzij de lancering van RILM Abstracts of Music Literature with Full Text™ van EBSCO Information Services (EBSCO) over een nieuwe, zeer uitgebreide full-text informatiebron voor internationaal muziekonderzoek. De databank is ontwikkeld door Répertoire Internationale de Littérature Musicale, Inc (RILM) en vormt een waardevolle aanvulling op de gerenommeerde bibliografie van muziekliteratuur RILM Abstracts of Music Literature™. De nieuwe databank bevat bijna 1 miljoen pagina’s full-text content uit meer dan 200 toptijdschriften die tussen de vroege 19e eeuw en nu gepubliceerd zijn. Negentig van deze bronnen zijn nergens anders online beschikbaar.

05-07-2016

Onderzoeksimpact van items in EBSCO Discovery Service™ en EBSCOhost® visueel zichtbaar dankzij integratie Plum Print van Plum™ Analytics

Rijsenhout, 5 juli 2016 – De toevoeging van altmetrics-data van Plum™ Analytics aan EBSCO Discovery Service™ (EDS) en EBSCOhost® zorgt voor een verbeterde onderzoekbeleving voor gebruikers. De Plum Print biedt een visuele weergave van moderne impactindicatoren; door de integratie van deze widget in de EBSCO-platforms zien gebruikers in één oogopslag informatie over de onderzoeksimpact van een item.

27-06-2016

Nieuw: FOLIO™ - Een herdefinitie van bibliotheekautomatisering

Boston, 27 juni 2016 - Bibliotheken en serviceleveranciers hebben de handen ineengeslagen om vorm te geven aan nieuwe technologie voor een bibliotheekplatform. Dit nieuwe initiatief, FOLIO™, is een community voor bibliotheken, leveranciers en andere organisaties, opgericht om door middel van open source projecten een nieuw hoofdstuk in bibliotheekautomatisering te schrijven.

13-06-2016

EBSCO Information Services breidt informatieaanbod over Azië uit met de Bibliography of Asian Studies™ via EBSCOhost®

Rijsenhout, 13 juni 2016 – De Bibliography of Asian Studies™ (BAS), een gerenommeerde bron voor onderzoek naar en literatuur over Azië, is nu beschikbaar via EBSCO Information Services (EBSCO). De ontwikkelaar van de Bibliography of Asian Studies, de Association for Asian Studies (AAS), werkt sinds begin 2016 samen met EBSCO als leverancier van BAS. De bron is nu toegankelijk via het EBSCOhost®-platform.

27-05-2016

EBSCO Information Services breidt ondersteuning open source technologie voor bibliotheken uit

~ EBSCO geeft additionele financiële ondersteuning aan Koha voor uitbreiding mogelijkheden open source ILS ~

17-05-2016

Clinical Citations van Plum® Analytics vergroten inzicht in de impact van klinische onderzoeken

Rijsenhout, 17 mei 2016 – Plum™ Analytics, dochteronderneming van EBSCO Information Services (EBSCO), verlegt opnieuw grenzen op het gebied van meetmethodes voor de impact van wetenschappelijk onderzoek. Dankzij de nieuwe citatiecategorie Clinical Citations in PlumX™ wordt een completer beeld geschetst van klinische impact en hebben zowel wetenschappers die klinisch en translationeel onderzoek uitvoeren als de partijen die dergelijke werken financieren en publiceren inzicht in het gebruik van hun onderzoeken in klinische informatietools.

1 2 ... 4

Aanmelden voor nieuwsbrieven