Om u een betere ervaring op onze website te geven, maken wij gebruik van cookies Voor meer informatie over hoe wij cookies gebruiken, kunt u ons privacybeleid raadplegen.

Persberichten

23-08-2019

DynaMed® introduceert evolutie in klinische beslissingsondersteuning

Rijsenhout, 23 augustus 2019 – DynaMed®, de toonaangevende tool van EBSCO Information Services (EBSCO) die clinici helpt bij het nemen van zorgbeslissingen, wordt volledig vernieuwd. De nieuwe en verbeterde functionaliteiten zorgen voor een gebruiksbeleving die naadloos aansluit op de wensen en de werkprocessen van medisch professionals. Het vernieuwde DynaMed biedt snel en eenvoudig toegang tot de meest recente klinische evidence, en faciliteert efficiënte evidence-based zorg.

05-08-2019

EBSCO Information Services werkt samen met Arkivum aan archivering, digitale preservering en op de lange termijn gericht databeheer

Rijsenhout, 5 augustus 2019 — EBSCO Information Services (EBSCO) en Arkivum zijn een strategisch samenwerkingsverband aangegaan om instellingen te helpen hun onderzoeksdata, institutionele records en digitale assets voor de lange termijn bruikbaar, toegankelijk en geoptimaliseerd te maken. De samenwerking wordt gebaseerd op EBSCO’s Software-as-a-Service (SaaS) portfolio met onder meer EBSCO Discovery Service™ (EDS) en Arkivum Perpetua, de door enkele van ’s werelds meest prestigieuze instellingen gebruikte geïntegreerde oplossing voor op de lange termijn gericht databeheer.

14-05-2019

EBSCO Information Services gouden sponsor van jaarlijks Koha-congres

Rijsenhout, 14 mei 2019 — EBSCO Information Services (EBSCO) wordt gouden sponsor van KohaCon19, het jaarlijkse congres van open source bibliotheeksysteem Koha dat van 20 tot en met 24 mei 2019 plaatsvindt in Dublin, Ierland. Dit congres is gratis voor de open source community van Koha, waardoor sponsorbijdragen van partijen als EBSCO onmisbaar zijn.

10-04-2019

EBSCO Information Services lanceert Music Index™ with Full Text

Rijsenhout, 10 april 2019 — EBSCO Information Services (EBSCO) introduceert, in antwoord op een toenemende vraag naar muziekgerelateerde informatiebronnen, Music Index™ with Full Text. Deze nieuwe databank bevat meer dan 170 full-text tijdschriften van 1970 tot en met het heden, en is met informatie over alle aspecten van klassieke en populaire muziek een onmisbare tool voor muziekwetenschappers.

03-04-2019

EBSCO Information Services werkt samen met SCANBIT Technology & Services voor open source project FOLIO

Rijsenhout, 3 april 2019 — EBSCO Information Services (EBSCO) en IBAI-SCANBIT Technology & Services gaan samenwerken aan de ondersteuning van bibliotheken die gebruik gaan maken van open source bibliotheekplatform FOLIO met betrouwbare hosting- en supportdiensten.

01-04-2019

Databank met kritische beoordelingen van digitale bronnen ccAdvisor nu beschikbaar via EBSCO Information Services

~ Bron biedt toegang tot meer dan 400 professioneel uitgevoerde en gecontroleerde recensies ~

27-03-2019

EBSCO Information Services werkt samen met StackMap™ voor digitale bewegwijzering fysieke bronnen en faciliteiten

Rijsenhout, 27 maart 2019 — EBSCO Information Services (EBSCO) is een samenwerkingsverband aangegaan met StackMap™, een digitaal platform dat gebruikers voorziet van gedetailleerde plattegronden van, en routebeschrijvingen naar, de locatie van fysieke items in een bibliotheek. Klanten kunnen de diensten van StackMap integreren in EBSCO Discovery Service™ (EDS) om gebruikers te helpen fysieke bibliotheekitems te vinden.

11-02-2019

Stacks Inc. nieuwe divisie van EBSCO Information Services

Rijsenhout, 11 februari 2019 — EBSCO Information Services (EBSCO) neemt Stacks Inc., toonaangevend ontwikkelaar van bibliotheek- en onderzoeksplatformen, over. EBSCO en Stacks Inc. werken al sinds 2016 gezamenlijk aan de ontwikkeling en implementatie van Stacks, een gehost contentmanagementsysteem voor bibliotheken. De overname is een passende stap in EBSCO’s constante inspanningen eindgebruikers te voorzien van de beste zoekbeleving en optimaal geïntegreerde bronnen.

04-02-2019

Open source initiatief FOLIO lanceert release ‘Aster’

Philadelphia, 4 februari 2019 – FOLIO, een community die opgericht is voor de ontwikkeling van een open source bibliotheekserviceplatform (Library Services Platform, LSP), start 2019 met een release die tot een aantal belangrijke mijlpalen op het gebied van toegankelijkheid zal leiden. De Aster release is de eerste van een reeks releases die de functionaliteiten en kenmerken van het open source platform zullen definiëren.

29-01-2019

EBSCO Health neemt HealthDecision® over

Rijsenhout, 29 januari 2019 – EBSCO Health, toonaangevend leverancier van evidence-based informatietools als DynaMed Plus®, Dynamic Health en Option Grid, breidt uit met de overname van HealthDecision®. Dit softwareplatform ondersteunt medisch professionals en patiënten bij het nemen van klinische beslissingen en stelt hen in staat de voor hen beschikbare medische opties door te nemen. De bron combineert de zorgvoorkeuren van de patiënt met de expertise van de arts, en voegt patiëntspecifieke medische data samen met de meest recente richtlijnen om tot gepersonaliseerde risicoanalyses te komen.

1 2 ... 7

Aanmelden voor nieuwsbrieven