Om u een betere ervaring op onze website te geven, maken wij gebruik van cookies Voor meer informatie over hoe wij cookies gebruiken, kunt u ons privacybeleid raadplegen.

De ALA en EBSCO bieden bibliothecarissen buiten de Verenigde Staten de kans het jaarlijkse ALA-congres bij te wonen

Rijsenhout, 8 november 2018 — De American Library Association (ALA) en EBSCO Information Services (EBSCO) hebben samen een programma ontwikkeld waarmee zij drie bibliothecarissen die buiten de Verenigde Staten wonen de kans bieden in 2019 aan de jaarlijkse ALA Annual Conference & Exhibition deel te nemen.

Het congres vindt komend jaar plaats van 20 tot en met 25 juni in Washington D.C. Dankzij het initiatief van EBSCO en de ALA kunnen bibliothecarissen van over de hele wereld profiteren van de mogelijkheden die het congres biedt op het gebied van professionele ontwikkeling, kennisdeling en netwerken. Het programma komt elk van de geselecteerde bibliothecarissen tegemoet in hun inschrijfkosten, reiskosten en overige congresgerelateerde uitgaven, tot een maximum van USD 2.500,00. Zij worden daarnaast tijdens het door EBSCO georganiseerde ontbijt tijdens het congres in het zonnetje gezet.

Geïnteresseerden kunnen zich tot 1 januari 2019 aanmelden, waarna een door de ALA samengestelde jury alle inschrijvingen beoordeelt. Kandidaten dienen lid te zijn van de ALA, en zij moeten bij hun inschrijving een essay van maximaal 250 woorden voegen waarin zij antwoord geven op de volgende vraag: “Libraries, librarians and researchers become more technologically sophisticated every day. What challenges do you hope technology can address in the next five years to meet the needs of librarians and researchers?

Voor meer informatie of om u aan te melden verwijzen we u graag naar de volgende website: 
http://www.ala.org/awardsgrants/ebsco-ala-annual-conference-international-sponsorship

Over EBSCO Information Services
EBSCO Information Services (EBSCO) is de toonaangevende leverancier van discovery-oplossingen met ruim 11.000 klanten in meer dan 100 landen. EBSCO Discovery Service™ (EDS) is de oplossing waarin via één zoekvenster snel en gemakkelijk in de volledige informatiecollectie van een organisatie gezocht kan worden en die relevantiebepaling van ongeëvenaarde kwaliteit en uitgebreide maatwerkmogelijkheden biedt. EBSCO is tevens gerenommeerd leverancier van online wetenschappelijke content met een aanbod van onder meer honderden databanken, historische archieven, point-of-care informatie en tools voor corporate learning. Daarnaast is EBSCO erkend speler op het gebied van dienstverlening rondom informatiebeheer en –toegang met beheerdiensten voor meer dan 360.000 tijdschriften en uitgeverspakketten en toegang tot ruim 1.000.000 e-books. EBSCO Information Services is een divisie van EBSCO Industries, Inc.