Om u een betere ervaring op onze website te geven, maken wij gebruik van cookies Voor meer informatie over hoe wij cookies gebruiken, kunt u ons privacybeleid raadplegen.

DynaMed® introduceert evolutie in klinische beslissingsondersteuning

Rijsenhout, 23 augustus 2019 – DynaMed®, de toonaangevende tool van EBSCO Information Services (EBSCO) die clinici helpt bij het nemen van zorgbeslissingen, wordt volledig vernieuwd. De nieuwe en verbeterde functionaliteiten zorgen voor een gebruiksbeleving die naadloos aansluit op de wensen en de werkprocessen van medisch professionals. Het vernieuwde DynaMed biedt snel en eenvoudig toegang tot de meest recente klinische evidence, en faciliteert efficiënte evidence-based zorg.

Jaarlijks worden ongeveer een miljoen nieuwe onderzoeksartikelen gepubliceerd, en in diezelfde tijd worden honderden klinische praktijkrichtlijnen bijgewerkt. Artsen worden overspoeld met informatie, en worden tegelijkertijd geacht op de hoogte te blijven van de meest actuele klinische evidence. Ook wordt van hen verwacht dat zij de betrouwbaarheid van nieuwe bevindingen evalueren alvorens deze in de praktijk toe te passen. De constante instroom van nieuwe informatie en de eisen van patiëntenzorg stellen alle clinici voor een grote uitdaging.

Peter Oettgen, MD, FACC, FAHA, FACP, hoofdredacteur van DynaMed, legt uit dat de content van het platform medisch professionals de informatie biedt die zij nodig hebben bij het nemen van belangrijke beslissingen: “Ons systeem voor systematische literatuurcontrole zorgt ervoor dat nieuwe evidence snel geïdentificeerd, kritisch geëvalueerd en geïntegreerd kan worden in de topics in DynaMed. Deze topics worden dagelijks bijgewerkt en bieden relevante informatie voor meer dan 28 specialismen.” 

Het vernieuwde DynaMed biedt clinici een persoonlijke en gebruiksvriendelijke omgeving die hen helpt tijd te besparen waardoor ze zich volledig kunnen richten op de zorg voor hun patiënten. Dankzij eenvoudige integratiemogelijkheden met Elektronisch Patiëntendossiers (EPD’s), een responsief design en een gestroomlijnde mobiele app kunnen gebruikers altijd en overal eenvoudig toegang krijgen. Het platform is cloud-based en kan volledig gepersonaliseerd worden, waardoor artsen via de ‘Browse specialty’ functionaliteit, een sectie met onlangs bekeken topics, en updates die aansluiten op hun specifieke interesses beschikken over maatwerkinformatie. 

Betsy Jones, Senior Vice President of Medical Product Management bij EBSCO Information Services, zegt dat de aanpassingen gericht zijn op het ondersteunen van drukbezette clinici: “In een tijd waarin clinici geconfronteerd worden met burn-outs en de uitdaging om gelijke tred te houden met de eisen van patiëntenzorg, is een tool die waar en wanneer dat nodig is accurate informatie biedt onmisbaar. Het vernieuwde DynaMed doet dat, én richt zich op de specifieke intenties van individuele gebruikers.”

Bezoekt u de website www.dynamed.com voor meer informatie over DynaMed en de volledig vernieuwde gebruiksbeleving. Volg DynaMed daarnaast op Twitter (@DynaMed_EBSCO) voor het laatste nieuws over additionele verbeteringen en functionaliteiten die in het najaar van 2019 verwacht worden.

Over EBSCO’s medische informatiebronnen en -oplossingen
EBSCO Information Services is toonaangevend leverancier van oplossingen die ondersteunen bij het nemen van klinische beslissingen, business intelligence binnen de gezondheidszorg en medische wetenschappelijke informatie. Klanten van EBSCO zijn onder meer professionals in de geneeskunde, paramedische zorg en verpleegkunde. Bekende oplossingen zijn DynaMed®, Dynamic Health™, medische e-books en e-journals, EBSCO Discovery Service™, databanken (zoals CINAHL® Complete en MEDLINE® Complete) en EBSCONET®. EBSCO’s databanken worden beschikbaar gesteld via EBSCOhost®, het informatieplatform van keuze voor bibliotheken wereldwijd. 

“In een tijd waarin clinici geconfronteerd worden met burn-outs en de uitdaging om gelijke tred te houden met de eisen van patiëntenzorg, is een tool die waar en wanneer dat nodig is accurate informatie biedt onmisbaar. Het vernieuwde DynaMed doet dat, én richt zich op de specifieke intenties van individuele gebruikers.””