Om u een betere ervaring op onze website te geven, maken wij gebruik van cookies Voor meer informatie over hoe wij cookies gebruiken, kunt u ons privacybeleid raadplegen.

EBSCO bereikt mijlpaal: Meer dan 120.000 DRM-vrije EBSCO eBooks™

~ Bij GOBI® Library Solutions from EBSCO zelfs ruim 850.000 DRM-vrije titels beschikbaar ~

Rijsenhout, 5 oktober 2018 — EBSCO Information Services (EBSCO) heeft onlangs een mooie mijlpaal bereikt in haar constante inspanningen rondom toegang tot kwaliteitscontent: het aantal EBSCO eBooks dat aangeboden wordt zonder Digital Rights Management (DRM), is inmiddels de 120.000 gepasseerd. Het DRM-vrije initiatief vloeit voort uit een streven naar uitbreiding van de opties die bibliotheken hebben op het gebied van e-books.
 
Gebruikers kunnen volledige DRM-vrije EBSCO eBooks of ongelimiteerde hoofdstukken downloaden zonder dat zij apart hoeven in te loggen. Ze kunnen de titels vervolgens op elk gewenst toestel zetten en de e-books in verschillende applicaties lezen. Wanneer de gebruiker de titel online bekijkt of downloadt, heeft hij de keuze uit PDF- of EPUB-format. Hij profiteert daarnaast onder meer van integratiemogelijkheden met Google Drive en optimalisatie voor mobiel gebruik. EBSCO investeert doorlopend in toegankelijkheidsinitiatieven voor e-books zoals linken naar belangrijke content, verbeterde toetsenbordnavigatie en samenwerking met uitgevers aan best practices. 

Bibliotheken hebben bij EBSCO eBooks keuze uit zowel DRM-vrije titels als titels waarop wél DRM van toepassing is; dankzij deze keuzevrijheid kunnen zij hun budget optimaal inzetten en hun collecties aanpassen aan de wensen van gebruikers. Ook voor e-books die wel met DRM beschermd zijn kunnen gebruikers eenvoudig DRM-vrije hoofdstukken downloaden. Op geen van de EBSCO eBooks worden additionele toegangskosten, platformfees of servicekosten toegepast. Wanneer bibliotheken MARC-records willen ontvangen voor hun catalogus, worden deze reeds binnen enkele uren na de aankoop beschikbaar gesteld.

EBSCO eBooks kunnen aangeschaft worden in de EBSCOhost® Collection Manager (ECM), OASIS® of GOBI®, de leidende online acquisitietool voor bibliotheken. Het zeer uitgebreide DRM-vrije aanbod in GOBI bestaat uit meer dan 850.000 titels, wat van GOBI ’s werelds grootste bron voor academische DRM-vrije e-books maakt.

John Brennan, Senior Director of Product Management bij EBSCO, zegt dat de uitbreiding van het aantal DRM-vrije titels de keuzevrijheid van bibliotheken vergroot en de gebruikersbeleving verbetert: “EBSCO zet zich in voor uitbreiding van de mogelijkheden van bibliotheken en hun eindgebruikers, onder meer op het gebied van kwaliteitscontent in de vorm van optimaal toegankelijke e-books. Samen met de uitgevers waar we mee samenwerken hebben we de mijlpaal van meer dan 120.000 DRM-vrije e-books bereikt, en daar zullen in de toekomst nog vele titels bijkomen.”

Darby Kopp, Chief Operating Officer bij GOBI Library Solutions from EBSCO, legt uit dat het ruime DRM-vrije aanbod de betrokkenheid die GOBI voelt bij het verbeteren van bibliotheekworkflows weergeeft: “Bibliothecarissen kunnen in GOBI snel en eenvoudig DRM-vrije e-titels op verschillende e-bookplatformen vinden en bestellen, en dat allemaal binnen hun huidige werkproces. GOBI biedt de inzichten en controle die helpen bij het nemen van collectieontwikkelingsbeslissingen, en onze ondersteuning van DRM-vrije toegang is een belangrijk deel van de toegevoegde waarde die wij onze klanten bieden.”

EBSCO eBooks is volledig geïntegreerd in EBSCOhost® en EBSCO Discovery Service™. Naast de duizenden DRM-vrije titels bestaat het aanbod uit ruim 1 miljoen kwaliteits-e-books en 100.000 audiobooks van meer dan 1.500 gerenommeerde academische uitgevers en University Presses van over de hele wereld. 

Bezoekt u https://www.ebscohost.com/ebooks voor meer informatie over DRM-vrije titels van EBSCO eBooks

Over EBSCO Information Services
EBSCO Information Services (EBSCO) is de toonaangevende leverancier van discovery-oplossingen met ruim 11.000 klanten in meer dan 100 landen. EBSCO Discovery Service™ (EDS) is de oplossing waarin via één zoekvenster snel en gemakkelijk in de volledige informatiecollectie van een organisatie gezocht kan worden en die relevantiebepaling van ongeëvenaarde kwaliteit en uitgebreide maatwerkmogelijkheden biedt. EBSCO is tevens gerenommeerd leverancier van online wetenschappelijke content met een aanbod van onder meer honderden databanken, historische archieven, point-of-care informatie en tools voor corporate learning. Daarnaast is EBSCO erkend speler op het gebied van dienstverlening rondom informatiebeheer en –toegang met beheerdiensten voor meer dan 360.000 tijdschriften en uitgeverspakketten en toegang tot ruim 1.000.000 e-books. EBSCO Information Services is een divisie van EBSCO Industries, Inc.

“EBSCO zet zich in voor uitbreiding van de mogelijkheden van bibliotheken en hun eindgebruikers, onder meer op het gebied van kwaliteitscontent in de vorm van optimaal toegankelijke e-books. Samen met de uitgevers waar we mee samenwerken hebben we de mijlpaal van meer dan 120.000 DRM-vrije e-books bereikt, en daar zullen in de toekomst nog vele titels bijkomen.”