Om u een betere ervaring op onze website te geven, maken wij gebruik van cookies Voor meer informatie over hoe wij cookies gebruiken, kunt u ons privacybeleid raadplegen.

EBSCO eBooks™ behaalt topnotering in toegankelijkheidsaudit van Jisc

Rijsenhout, 22 november 2018 — Het e-bookplatform van EBSCO Information Services (EBSCO) is als beste van 54 onderzochte e-bookplatformen beoordeeld in de 2018 Jisc ASPIRE Accessibility National Audit. Met deze audit onderscheidt Jisc leveranciers die veel belang hechten aan het verbeteren van toegankelijkheid van digitale platforms en informatie voor eindgebruikers, bibliothecarissen en servicegroepen voor mensen met een leesbeperking.

ASPIRE (Accessibility Statements Promoting Improved Reading Experience) is een project dat erop gericht is de toegankelijkheid van digitale producten te verbeteren. Het projectteam werkt richting deze doelstelling door uitgevers en platformleveranciers te stimuleren duidelijke en centrale ondersteuning te bieden aan eindgebruikers en de gebruiksbeleving van hun producten doorlopend te verbeteren. Het grootschalige project is één van de grootste initiatieven op dit gebied, en heeft er mede toe geleid dat het onderwerp toegankelijkheid bij uitgevers en platformleveranciers meer op de agenda is komen te staan. De in de audit gebruikte data zijn afkomstig uit door bibliothecarissen, uitgevers, belangengroepen en andere belanghebbenden ingediende evaluaties.

John Brennan, Senior Director of Product Management bij EBSCO, geeft aan dat EBSCO’s topnotering een gevolg is van een constant streven naar verbetering van de gebruiksbeleving van EBSCO eBooks™: “We richten ons al een aantal jaren op verbeterde toegankelijkheid, en zijn erg blij met deze erkenning vanuit de gemeenschap. Deelname aan het ASPIRE-project heeft ons e-bookteam geholpen contante dialoog over toegankelijkheid binnen EBSCO te stimuleren. De uitkomst van de audit onderstreept het belang van continue investering in de toegankelijkheid en gebruiksbeleving van EBSCO eBooks.

Alistair McNaught, ASPIRE Coördinator bij Jisc: “Eén van de beste uitkomsten van dit project is de zeer goede samenwerking met leveranciers. EBSCO’s positieve ‘can-do’ houding is illustratief hiervoor en heeft geleid tot voordelen voor alle lezers, met name voor personen met een beperking op het gebied van het lezen van printmaterialen.”

Naast deelname aan ASPIRE heeft EBSCO diverse andere toegankelijkheidsinitiatieven geïmplementeerd. Zo zijn diverse softwareverbeteringen doorgevoerd die de gebruiksbeleving van EBSCO eBooks optimaliseren en navigatiemogelijkheden verbeteren, en werkt EBSCO doorlopend samen met uitgevers om hun content te evalueren en hen te informeren over het belang van toegankelijkheidsfunctionaliteiten voor hun bestanden. Ook een aanpassing van het downloadproces en de recente lancering van DRM-vrije EBSCO eBooks leiden tot verbeterde toegankelijkheid. DRM-vrije e-books kunnen geopend en gelezen worden met elke soort software dat het bestandstype ondersteunt. Hierdoor zijn deze e-books veel compatibeler met ondersteunende technologie zoals schermlezers en tekst-naar-spraak-oplossingen dan e-books waarop wel DRM van toepassing is, aangezien die alleen gebruikt kunnen worden in programma’s die Adobe DRM ondersteunen.

EBSCO eBooks biedt toegang tot kwalitatief hoogstaande e-bookcontent en is volledig geïntegreerd in EBSCOhost® en EBSCO Discovery Service™. Naast duizenden DRM-vrije titels bestaat het aanbod uit meer dan 1 miljoen top-e-books en 100.000 audiobooks van meer dan 1.500 gerenommeerde academische uitgevers en University Presses van over de hele wereld. 

Bezoekt u https://www.ebscohost.com/ebooks voor meer informatie over EBSCO eBooks

Over EBSCO Information Services
EBSCO Information Services (EBSCO) is de toonaangevende leverancier van discovery-oplossingen met ruim 11.000 klanten in meer dan 100 landen. EBSCO Discovery Service™ (EDS) is de oplossing waarin via één zoekvenster snel en gemakkelijk in de volledige informatiecollectie van een organisatie gezocht kan worden en die relevantiebepaling van ongeëvenaarde kwaliteit en uitgebreide maatwerkmogelijkheden biedt. EBSCO is tevens gerenommeerd leverancier van online wetenschappelijke content met een aanbod van onder meer honderden databanken, historische archieven, point-of-care informatie en tools voor corporate learning. Daarnaast is EBSCO erkend speler op het gebied van dienstverlening rondom informatiebeheer en –toegang met beheerdiensten voor meer dan 360.000 tijdschriften en uitgeverspakketten en toegang tot ruim 1.000.000 e-books. EBSCO Information Services is een divisie van EBSCO Industries, Inc.

“Eén van de beste uitkomsten van dit project is de zeer goede samenwerking met leveranciers. EBSCO’s positieve ‘can-do’ houding is illustratief hiervoor en heeft geleid tot voordelen voor alle lezers, met name voor personen met een beperking op het gebied van het lezen van printmaterialen.”