Om u een betere ervaring op onze website te geven, maken wij gebruik van cookies Voor meer informatie over hoe wij cookies gebruiken, kunt u ons privacybeleid raadplegen.

EBSCO Information Services en Modern Language Association ontwikkelen full-text versie van MLA International Bibliography

~ MLA International Bibliography with Full Text is dé informatiebron met wetenschappelijke artikelen en boeken over moderne talen, literatuur, linguïstiek en folklore ~

Rijsenhout, 20 juni 2018 — EBSCO Information Services (EBSCO) en de Modern Language Association (MLA) werken samen aan de ontwikkeling van de MLA International Bibliography with Full Text, een uitgebreide databank voor taal- en literatuuronderzoek. De MLA International Bibliography with Full Text wordt gemaakt door MLA en bevat informatie vanaf de jaren 1920, met miljoenen citaties en de volledige tekst van ruim 1.000 tijdschriften.

De MLA International Bibliography with Full Text bevat bronnen vanuit de gehele wereld over een breed scala aan geesteswetenschappelijke taal- en literatuurgerelateerde disciplines. Onderwerpen zijn bijvoorbeeld: 

  • Literatuur
  • Linguïstiek en taal
  • Onderwijs op het gebied van taal, literatuur, retorica en compositie
  • Dramatische kunsten (film, televisie, video, theater, radio, opera)
  • Folklore
  • Druk- en uitgeefgeschiedenis
  • Literaire theorie en kritieken


De MLA International Bibliography with Full Text biedt full-text van tijdschriften uit meer dan 50 landen en van veel van de meestgebruikte titels in de MLA International Bibliography. De indexering wordt uitgevoerd door de specialisten van MLA en meewerkende wetenschappers. 

Paula Krebs, Executive Director van MLA, zegt dat de MLA International Bibliography with Full Text een onmisbare tool is voor onderzoek naar alle aspecten van taal en literatuur: “Het is voor wetenschappers een verademing dat zij met slechts één klik toegang hebben tot de volledige tekst van de artikelen die zij in de bibliografie gevonden hebben. We zijn erg verheugd dat veel van de meest gerespecteerde tijdschriften binnen ons vakgebied nu in full-text beschikbaar zijn voor gebruikers van onze databank.”

Michael Laddin, Senior Vice President of Product Management bij EBSCO, legt uit waarom de full-text versie van de MLA International Bibliography voor geesteswetenschappelijk onderzoekers dé bron is: “Door de combinatie van de vooraanstaande bibliografie voor hun vakgebied, de full-text van de meestgebruikte wetenschappelijke tijdschriften én een gebruiksvriendelijke interface, ontstaat een krachtige en unieke informatiebron die alle aspecten van moderne talen en literatuur omvat.”

In de MLA International Bibliography with Full Text hebben gebruikers tevens toegang tot de volledige MLA Directory of Periodicals. Deze directory biedt gedetailleerde informatie over meer dan 6.000 tijdschriften en boekenreeksen die binnen de scope van de bibliografie vallen. Daarnaast beschikken zij over de MLA Thesaurus, de thematische woordenlijst van MLA die gebruikt wordt om beschrijvende elementen toe te wijzen aan elk record in de bibliografie, en is een doorzoekbare directory van auteursnamen met links naar korte omschrijvingen opgenomen. 

Over de Modern Language Association
De Modern Language Association (MLA) is opgericht in 1883. De organisatie biedt haar leden de mogelijkheid hun wetenschappelijke bevindingen en onderwijservaringen te delen met collega’s, en om trends binnen het vakgebied te bespreken. Ieder jaar hosten MLA-leden een congres en andere bijeenkomsten. Ze werken samen met aanverwante organisaties en onderhouden één van de beste uitgeefprogramma’s binnen het geesteswetenschappelijke vakgebied. Samen met haar leden werkt MLA al meer dan een eeuw aan de verbetering van taal- en literatuurstudie en -onderwijs.

Over EBSCO Information Services
EBSCO Information Services (EBSCO) is de toonaangevende leverancier van discovery-oplossingen met ruim 11.000 klanten in meer dan 100 landen. EBSCO Discovery Service™ (EDS) is de oplossing waarin via één zoekvenster snel en gemakkelijk in de volledige informatiecollectie van een organisatie gezocht kan worden en die relevantiebepaling van ongeëvenaarde kwaliteit en uitgebreide maatwerkmogelijkheden biedt. EBSCO is tevens gerenommeerd leverancier van online wetenschappelijke content met een aanbod van onder meer honderden databanken, historische archieven, point-of-care informatie en tools voor corporate learning. Daarnaast is EBSCO erkend speler op het gebied van dienstverlening rondom informatiebeheer en –toegang met beheerdiensten voor meer dan 360.000 tijdschriften en uitgeverspakketten en toegang tot ruim 1.000.000 e-books. EBSCO Information Services is een divisie van EBSCO Industries, Inc.

“Door de combinatie van de vooraanstaande bibliografie voor hun vakgebied, de full-text van de meestgebruikte wetenschappelijke tijdschriften én een gebruiksvriendelijke interface, ontstaat een krachtige en unieke informatiebron die alle aspecten van moderne talen en literatuur omvat.”