Om u een betere ervaring op onze website te geven, maken wij gebruik van cookies Voor meer informatie over hoe wij cookies gebruiken, kunt u ons privacybeleid raadplegen.

EBSCO FOLIO Services voor implementatie, hosting en support beschikbaar voor bibliotheken die het FOLIO-platform in gebruik willen nemen

Rijsenhout, 28 augustus 2020 — Bibliotheken van alle groottes die het open-source-bibliotheekplatform van FOLIO in gebruik willen nemen, kunnen nu gebruikmaken van EBSCO FOLIO Services van EBSCO Information Services (EBSCO) voor implementatie, hosting en serviceondersteuning. EBSCO is vanaf het allereerste begin betrokken geweest bij FOLIO, en met EBSCO FOLIO Services wil het bedrijf bibliotheken opties bieden bij het overwegen van een nieuw bibliotheeksysteem.

Bibliotheken die FOLIO willen gaan implementeren, beschikken met EBSCO FOLIO Services over keuze uit verschillende diensten. Deze services zorgen ervoor dat bibliotheken van alle groottes de kans hebben om te profiteren van FOLIO’s innovatieve benadering van bibliotheekautomatisering. Bibliotheken hebben niet altijd de bronnen en personele middelen om zelf een open-source-oplossing te hosten en ondersteunen, en andere organisaties willen wellicht niet dat hun technische staf zich met de volledige implementatie- en onderhoudsprocessen van hun bibliotheeksysteem hoeft bezig te houden.

Een zeer deskundig en ervaren team van EBSCO FOLIO Services vereenvoudigt implementatie en houdt zich bezig met ondersteuning, en er wordt gebruik gemaakt van geavanceerde technologie en gekwalificeerde engineers voor de hosting. FOLIO kan geïntegreerd worden met bekende EBSCO-diensten zoals de EBSCO Knowledge Base die het beheer van elektronische bronnen (Electronic Resource Management, ERM) stroomlijnt, en EBSCO Discovery Service™ voor optimalisatie van workflows en gebruikersdiensten.

Anya Arnold, FOLIO Consulting Services Manager bij EBSCO, zegt dat bibliotheken gebruik kunnen maken van EBSCO’s expertise en diensten voor gemakkelijke implementatie van FOLIO: “Het team van EBSCO FOLIO Services bestaat uit medewerkers in drie continenten — Europa, Noord-Amerika en Zuid-Amerika —en is zeer divers en meertalig. De leden van het team hebben allemaal veel ervaring met het implementeren van nieuwe systemen bij bibliotheken.”

De open-source-community van FOLIO lanceerde in juli de Goldenrod-release van het systeem, een significante release waarmee Version One (V1) van het open-source-project afgerond werd. De Goldenrod-release omvat alle kernfunctionaliteiten van de oorspronkelijke FOLIO-roadmap en betekent dat het platform klaar is voor ingebruikname door bibliotheken die hun traditionele bibliotheeksysteem willen vervangen door FOLIO. Missouri State University en Chalmers University of Technology zijn voorbeelden van universiteiten die gebruik maken van EBSCO FOLIO Services voor de implementatie van het FOLIO-systeem en integratie van het platform met EBSCO Discovery Service en andere EBSCO-diensten.

EBSCO is vanaf het begin betrokken geweest bij de ontwikkeling van FOLIO en de optimalisatie van de FOLIO-architectuur voor een cloudomgeving. Om de beste service op het gebied van implementatie en ondersteuning te kunnen bieden, werkt EBSCO over de gehele wereld samen met lokale partners, zoals Mygrator in de Benelux. De combinatie van de expertise van deze partners op het gebied van lokale systemen en standaarden en EBSCO’s infrastructuur, betekent dat bibliotheken wereldwijd zich verzekerd weten van kwaliteitsservices en -ondersteuning. 

EBSCO kent een lange geschiedenis van ondersteuning van open-source-projecten zoals Kuali OLE en Koha. Als één van de oorspronkelijke oprichters en architecten van het FOLIO-project, blijven we FOLIO steunen zoals we dat altijd gedaan hebben, zowel in financiële vorm als middels het leveren van ontwikkelaars, projectmanagers en marketing- en communicatie-expertise. EBSCO FOLIO Services is een volgende stap in deze samenwerking, één waarin we hosting en dienstverlening leveren en daarnaast de FOLIO-community blijven steunen. 

Over FOLIO
FOLIO is een samenwerkingsverband tussen bibliotheken, leveranciers, ontwikkelaars en consortia dat open source technologie ontwikkelt en bibliotheekdiensten op basis van een toekomstvisie voor bibliotheken herdefinieert en innoveert. Door te bouwen op de wensen van bibliotheken en gebruik te maken van hun expertise en de capaciteiten en mogelijkheden van leveranciers, wil FOLIO bibliotheken helpen de dienstverlening die ze bieden en de rol die zij spelen binnen hun organisatie opnieuw te definiëren. FOLIO draagt tevens bij aan een gelijker speelveld door open source technologie beschikbaar te stellen aan alle organisaties, ongeacht grootte of bezetting. Het brengt leveranciers samen om innovatieve diensten te ontwikkelen en te hosten voor klanten, en introduceert open source als dienst naar bibliotheken toe. Opgeven als deelnemer aan dit initiatief of aanvragen van meer informatie kan via www.folio.org.

Over EBSCO Information Services
EBSCO Information Services (EBSCO) is de toonaangevende leverancier van discovery-oplossingen met ruim 11.000 klanten in meer dan 100 landen. EBSCO Discovery Service™ (EDS) is de oplossing waarin via één zoekvenster snel en gemakkelijk in de volledige informatiecollectie van een organisatie gezocht kan worden en die relevantiebepaling van ongeëvenaarde kwaliteit en uitgebreide maatwerkmogelijkheden biedt. EBSCO is tevens gerenommeerd leverancier van online wetenschappelijke content met een aanbod bestaande uit onder meer honderden databanken, historische archieven, medische point-of-care bronnen en tools voor corporate learning. Daarnaast is EBSCO erkend speler op het gebied van informatiebeheer en –toegang, met beheerdiensten voor meer dan 360.000 periodieken waaronder ruim 57.000 digitale tijdschriften, en toegang tot meer dan 1.500.000 e-books. EBSCO Information Services is een divisie van EBSCO Industries, Inc.

“Het team van EBSCO FOLIO Services bestaat uit medewerkers in drie continenten — Europa, Noord-Amerika en Zuid-Amerika —en is zeer divers en meertalig. De leden van het team hebben allemaal veel ervaring met het implementeren van nieuwe systemen bij bibliotheken.”