Om u een betere ervaring op onze website te geven, maken wij gebruik van cookies Voor meer informatie over hoe wij cookies gebruiken, kunt u ons privacybeleid raadplegen.

EBSCO Information Services breidt Analytics & Assessment Team uit met John McDonald als Director of Product Management

Rijsenhout, 26 juni 2017 – EBSCO Information Services (EBSCO) heeft haar Analytics & Assessment team uitgebreid met John McDonald als Director of Product Management. McDonald zal in deze rol samenwerken met bibliotheken om geavanceerde ondersteuning en informatie te bieden die helpen bij het nemen van beslissingen en het verbeteren van bibliotheekdiensten en collecties.

McDonald heeft meer dan 18 jaar ervaring op het gebied van academische dienstverlening en bibliotheekmanagement. Voordat hij bij EBSCO kwam werken, was hij Associate Dean for Collections bij de University of Southern California Libraries. Daarvoor heeft hij onder meer als Chief Infomation Officer en Library Director bij Claremont Colleges en Acquisitions Librarian bij het Californian Institute of Technology (CalTech) gewerkt. In zijn tijd bij CalTech was hij één van de kernteamleden die verantwoordelijk was voor de ontwikkeling en implementatie van de eerste OpenURL linkresolver ooit bij een academisch-wetenschappelijke bibliotheek.

John Law, Senior Vice President of SaaS Products & Platforms bij EBSCO, zegt dat McDonald de juiste persoon is om bibliotheken te helpen op basis van de beste informatie beslissingen te nemen en uiteindelijk hun prestaties te optimaliseren: “John beschikt over veel ervaring met academische diensten. Door de recente ontwikkelingen op het gebied van big data, voorspellende analyses en visualisatietechnologie is dit het moment voor bibliotheken om nieuwe mogelijkheden te ontdekken om de beste service te bieden aan hun organisaties en hun eindgebruikers.”

McDonald is gepassioneerd over en betrokken bij het verbeteren van de bibliotheekbeleving en kijkt ernaar uit om te gaan werken aan de uitdagingen waar bibliotheken mee te maken hebben op het gebied van het verzamelen, opslaan en gebruik maken van data: “EBSCO heeft een uitstekende positie om bibliothecarissen te voorzien van kwaliteitsinformatie die hen helpt bij het nemen van beslissingen en het verbeteren van hun diensten en collecties. Ik verheug me erop samen te werken met collega’s in de academische wereld en onze institutionele kennis te gebruiken om maatwerkoplossingen te ontwikkelen.”

McDonald is afgestudeerd aan de University of Illinois, Urbana-Champaign als Bachelor of Science in History en Master of Science in Library and Information Science. Hij is mederedacteur van de Encyclopedia of Library and Information Sciences.

Over EBSCO Information Services
EBSCO Information Services (EBSCO) is de toonaangevende leverancier van discovery-oplossingen met ruim 11.000 klanten in meer dan 100 landen. EBSCO Discovery Service™ (EDS) is de oplossing waarin via één zoekvenster snel en gemakkelijk in de volledige informatiecollectie van een organisatie gezocht kan worden en die relevantiebepaling van ongeëvenaarde kwaliteit en uitgebreide maatwerkmogelijkheden biedt. EBSCO is tevens gerenommeerd leverancier van online wetenschappelijke content met een aanbod van onder meer honderden databanken, historische archieven, point-of-care informatie en tools voor corporate learning. Daarnaast is EBSCO erkend speler op het gebied van dienstverlening rondom informatiebeheer en –toegang met beheerdiensten voor meer dan 360.000 tijdschriften en uitgeverspakketten en toegang tot ruim 1.000.000 e-books. EBSCO Information Services is een divisie van EBSCO Industries, Inc.

“Door de recente ontwikkelingen op het gebied van big data, voorspellende analyses en visualisatietechnologie is dit het moment voor bibliotheken om nieuwe mogelijkheden te ontdekken om de beste service te bieden aan hun organisaties en hun eindgebruikers.”