Om u een betere ervaring op onze website te geven, maken wij gebruik van cookies Voor meer informatie over hoe wij cookies gebruiken, kunt u ons privacybeleid raadplegen.

EBSCO Information Services introduceert DRM-vrije e-books

~ 70.000 DRM-vrije titels binnenkort beschikbaar via EBSCO eBooks™ ~

Rijsenhout, 7 maart 2018 — EBSCO Information Services (EBSCO) stelt binnenkort 70.000 e-booktitels beschikbaar die vrij zijn van Digital Rights Management (DRM). Het DRM-vrije initiatief vloeit voort uit EBSCO’s constante inspanningen rondom toegang tot kwaliteitscontent en uitbreiding van de opties die bibliotheken hebben op het gebied van e-books.

Bibliotheken hebben bij EBSCO eBooks™ dankzij dit nieuwe initiatief keuze uit zowel DRM-vrije titels als titels waarop wél DRM van toepassing is. Voor de DRM-vrije e-books gelden geen gebruiksbeperkingen. De titels zijn beschikbaar voor een ongelimiteerd aantal gelijktijdige gebruikers (Unlimited User, UU) en gebruikers worden niet geconfronteerd met limitaties op het gebied van printen, opslaan of downloaden. Bibliotheken hebben de keuze uit de DRM-vrije UU-versie van een titel, en een versie voor één of drie gelijktijdige gebruikers (1U of 3U) met standaard DRM-bescherming. Met deze opties kunnen zij hun budget optimaal inzetten en hun collecties aanpassen aan de wensen van gebruikers. Gebruikers profiteren van snelle en gemakkelijke toegang tot DRM-vrije downloadmogelijkheden (PDF en EPUB) voor een volledig boek of een individueel hoofdstuk. EBSCO eBooks kunnen aangeschaft worden in de EBSCOhost® Collection Manager (ECM), OASIS® of GOBI®, de leidende online acquisitietool voor bibliotheken. Klanten die een titel reeds hebben aangeschaft voor een beperkt aantal gelijktijdige gebruikers kunnen eenvoudig upgraden naar de DRM-vrije versie.

Ken Breen, Vice President of Strategy and Product Management bij EBSCO, zegt dat de toevoeging van DRM-vrije titels aan EBSCO eBooks onderstreept hoeveel waarde EBSCO hecht aan het beschikbaar stellen van een zo breed mogelijk contentaanbod aan bibliotheken en hun eindgebruikers: “EBSCO werkt nauw samen met uitgevers om ervoor te zorgen dat we zoveel mogelijk kwaliteitscontent aan kunnen bieden aan onze klanten en hun gebruikers. De toevoeging van deze 70.000 DRM-vrije e-booktitels, en de duizenden die in de toekomst nog zullen volgen, aan het EBSCO eBooks platform zorgt ervoor dat bibliotheken meer keuze hebben en dat gebruikerstoegang tot e-bookcontent verbetert.” 

Naast het DRM-vrije initiatief is EBSCO ook zeer actief met het optimaliseren van de gebruiksomgeving voor bibliotheekgebruikers. Zo zijn er onlangs enkele vernieuwingen doorgevoerd in het EBSCO eBooks platform. Gebruikers kunnen nu via iconen in de inhoudsopgave snel en eenvoudig individuele boekhoofdstukken downloaden, zodat zij ervoor kunnen kiezen alleen de voor hen relevante stukken uit een e-book te gebruiken. Ze kunnen daarnaast DRM-vrije content direct naar hun Google Drive exporteren om zo hun onderzoeksproces te stroomlijnen. EBSCO investeert doorlopend in toegankelijkheidsinitiatieven zoals leesverbeteringen en ondersteuning van EPUB, de technische standaard voor e-books met onder meer links naar referenties aan het einde van de hoofdstukken en tekst die zich aanpast aan het toestel dat gebruikt wordt bij het lezen.

EBSCO eBooks is volledig geïntegreerd in EBSCOhost en EBSCO Discovery Service™. Naast de duizenden DRM-vrije titels bestaat het aanbod uit ruim 1 miljoen kwaliteits-e-books en 100.000 audiobooks van meer dan 1.500 gerenommeerde academische uitgevers en University Presses van over de hele wereld. 

Bezoekt u https://www.ebscohost.com/ebooks voor meer informatie over DRM-vrije e-books van EBSCO eBooks

Over EBSCO Information Services
EBSCO Information Services (EBSCO) is de toonaangevende leverancier van discovery-oplossingen met ruim 11.000 klanten in meer dan 100 landen. EBSCO Discovery Service™ (EDS) is de oplossing waarin via één zoekvenster snel en gemakkelijk in de volledige informatiecollectie van een organisatie gezocht kan worden en die relevantiebepaling van ongeëvenaarde kwaliteit en uitgebreide maatwerkmogelijkheden biedt. EBSCO is tevens gerenommeerd leverancier van online wetenschappelijke content met een aanbod van onder meer honderden databanken, historische archieven, point-of-care informatie en tools voor corporate learning. Daarnaast is EBSCO erkend speler op het gebied van dienstverlening rondom informatiebeheer en –toegang met beheerdiensten voor meer dan 360.000 tijdschriften en uitgeverspakketten en toegang tot ruim 1.000.000 e-books. EBSCO Information Services is een divisie van EBSCO Industries, Inc.

“De toevoeging van deze 70.000 DRM-vrije e-booktitels, en de duizenden die in de toekomst nog zullen volgen, aan het EBSCO eBooks platform zorgt ervoor dat bibliotheken meer keuze hebben en dat gebruikerstoegang tot e-bookcontent verbetert.”