Om u een betere ervaring op onze website te geven, maken wij gebruik van cookies Voor meer informatie over hoe wij cookies gebruiken, kunt u ons privacybeleid raadplegen.

EBSCO Information Services lanceert medische informatieportal over COVID-19

~ Portal biedt toegang tot breed scala aan waardevolle bronnen voor medisch professionals, informatiespecialisten, IT-specialisten en onderzoekers ~

Rijsenhout, 1 april 2020 — Een team van medisch professionals en experts op het gebied van evidence-based gezondheidszorg bij EBSCO Information Services (EBSCO) heeft een gratis COVID-19-portal ontwikkeld dat in real-time updates van gerenommeerde bronnen en betrouwbare informatie over alle aspecten van de COVID-19-pandemie biedt.

De portal is gecreëerd om tegemoet te komen aan de behoeften van de medische community in deze tijd waarin nieuwe informatie snel en vanuit veel verschillende kanten gepubliceerd wordt. De COVID-19-portal geeft onderzoekers en medisch professionals geconsolideerde toegang tot actuele en betrouwbare informatiebronnen. Informatiespecialisten en bibliothecarissen kunnen meewerken aan de portal door bronnen voor te stellen die aan de site toegevoegd kunnen worden. 

Brian S. Alper, MD, MSPH, FAAFP, FAMIA, Chief Medical Knowledge Officer bij EBSCO, zegt dat de portal ontwikkeld is om de vele professionals die bronnen zoeken over COVID-19 relevante en betrouwbare informatie te bieden: “Dit is een tijd van massale en snelle behoefte aan informatie. De nieuwe portal maakt COVID-19-informatie beschikbaar voor verschillende gebruikersgroepen en reageert daarmee op de vraag van veel sectoren. Om ons te helpen aan deze grote vraag te kunnen voldoen, hebben informatieprofessionals en andere specialisten in de portal de mogelijkheid suggesties te doen. Met hun expertise op het gebied van collectieontwikkeling en betrouwbaarheidsevaluatie van bronnen kunnen zij helpen de portal zo compleet mogelijk te maken.”

De portal is ontwikkeld in samenwerking met EBSCO’s Stacks-divisie. Kristin Delwo, oprichter van Stacks en Vice President of SaaS Product & Technology bij EBSCO, legt uit dat de portal een evoluerend platform is dat als doel heeft zo veel mogelijk betrouwbare bronnen te tonen om zo optimaal tegemoet te komen aan de wensen van de online onderzoekscommunity: “Eigenlijk is de COVID-19-portal simpelweg een manier om mensen te helpen informatie te vinden en te delen. EBSCO heeft veel experts op het gebied van klinische content in haar gelederen, en bevindt zich daarmee in een goede positie om een site van deze omvang te kunnen samenstellen en er samen met de community voor te zorgen dat de beste informatie vertegenwoordigd is.”

EBSCO’s Clinical Decisions Divison maakt bronnen die professionals van medische instellingen wereldwijd helpen bij het nemen van klinische beslissingen. De COVID-19-portal is één van meerdere manieren waarop EBSCO medische informatie beschikbaar maakt tijdens deze pandemie. Daarnaast heeft klinische point-of-care-tool DynaMed® haar COVID-19 topic open access gemaakt om ervoor te zorgen dat medisch professionals snel en simpel toegang hebben tot evidence-based behandelinformatie die dagelijks bijgewerkt wordt. Ook is er een online informatiecentrum voor medische instellingen gemaakt dat vrij toegang biedt tot nuttige content en links die EBSCO beschikbaar stelt aan medische, verpleegkundige en paramedische professionals.  

Bezoek covid-19.ebscomedical.com voor meer informatie over en toegang tot de COVID-19-portal.

Over EBSCO’s medische informatiebronnen en -oplossingen
EBSCO Information Services is toonaangevend leverancier van oplossingen die ondersteunen bij het nemen van klinische beslissingen, business intelligence binnen de gezondheidszorg en medisch-wetenschappelijke informatie. Klanten van EBSCO zijn onder meer professionals in de geneeskunde, paramedische zorg en verpleegkunde. Bekende oplossingen zijn DynaMed®, Dynamic Health™, medische e-books en e-journals, EBSCO Discovery Service™, databanken (zoals CINAHL® Complete en MEDLINE® Complete) en EBSCONET®. EBSCO’s databanken worden beschikbaar gesteld via EBSCOhost®, het informatieplatform van keuze voor bibliotheken wereldwijd. 

“Dit is een tijd van massale en snelle behoefte aan informatie. De nieuwe portal maakt COVID-19-informatie beschikbaar voor verschillende gebruikersgroepen en reageert daarmee op de vraag van veel sectoren.”