Om u een betere ervaring op onze website te geven, maken wij gebruik van cookies Voor meer informatie over hoe wij cookies gebruiken, kunt u ons privacybeleid raadplegen.

EBSCO Information Services neemt databank Linguistics Abstracts Online over van Wiley

Rijsenhout, 12 december 2018 — EBSCO Information Services (EBSCO) heeft haar aanbod aan bronnen over linguïstiek uitgebreid met databank Linguistics Abstracts Online. Deze bibliografische databank werd voorheen uitgegeven door Wiley, een internationale uitgever met 200 jaar ervaring met academische publicaties, en biedt kwaliteitsindexering en -samenvattingen van toonaangevende tijdschriften op het gebied van linguïstiek. De bron biedt taalkundig wetenschappers en studenten een breed scala aan relevante materialen waarmee zij op de hoogte te blijven van opkomende trends en belangrijke ontwikkelingen binnen hun onderzoeksgebied.

Linguistics Abstracts Online bevat meer dan 800 tijdschriften, waarvan sommige teruggaan tot het jaar 1911, en duizenden records met door linguïstisch experts ontwikkelde onderwerptermen. De bron is bij uitstek geschikt voor mensen die zich bezighouden met studie en onderzoek op het gebied van linguïstiek en literatuur, het schrijven van papers, het voorbereiden van onderwijsmaterialen, het samenstellen van bibliografieën en het checken van referenties. De databank omvat materialen over een zeer breed scala aan linguïstische onderwerpen, bijvoorbeeld toegepaste taalkunde, communicatie, computationele taalkunde, dovenonderwijs, Engels taalonderwijs, spraakstoornissen, talen en culturen, fonetiek en fonologie, psychologie, taal- en spraakpathologie, theoretische linguïstiek en meer. 

Michael Laddin, Senior Vice President of Product Management bij EBSCO, geeft aan dat Linguistics Abstracts Online een waardevolle aanvulling vormt op EBSCO’s aanbod aan onderwerpindexen: “Met Linguistics Abstracts Online kan EBSCO een vooraanstaande kwaliteitsindex aanbieden die taalkundigen wereldwijd helpt de beste en meest gezaghebbende content binnen hun vakgebied te vinden.”

Linguistics Abstracts Online is een uitzonderlijke aanvulling op EBSCO's MLA International Bibliography, de bibliografische databank met miljoenen citaties uit tijdschriften en seriële publicaties vanaf de jaren 1920 en informatie van een zeer groot aantal boekuitgevers. Onderwerpindexen bieden wetenschappers snel en efficiënt toegang tot de meest relevante resultaten voor hun onderzoek, en zorgen daarmee voor een complete en krachtige onderzoeksbeleving. Het werk dat vakspecialisten verzetten om materialen te verzamelen en classificeren en om thematische woordenlijsten te ontwikkelen, is van ongekende waarde. 

Kijkt u voor meer informatie over Linguistics Abstracts Online op: https://www.ebsco.com/products/research-databases/linguistics-abstracts-online.

Over Wiley
Wiley is wereldwijd leider op het gebied van onderzoek en onderwijs. De online wetenschappelijke, technische en medische tijdschriften en digitale leer-, beoordelings-, en certificeringsoplossingen helpen universiteiten, academische genootschappen, bedrijven, overheidsinstanties en individuen hun academische en professionele doelstellingen te bereiken. Wiley levert haar stakeholders al meer dan 200 jaar constante prestaties. Bekijkt u voor meer informatie op de website www.wiley.com.

Over EBSCO Information Services
EBSCO Information Services (EBSCO) is de toonaangevende leverancier van discovery-oplossingen met ruim 11.000 klanten in meer dan 100 landen. EBSCO Discovery Service™ (EDS) is de oplossing waarin via één zoekvenster snel en gemakkelijk in de volledige informatiecollectie van een organisatie gezocht kan worden en die relevantiebepaling van ongeëvenaarde kwaliteit en uitgebreide maatwerkmogelijkheden biedt. EBSCO is tevens gerenommeerd leverancier van online wetenschappelijke content met een aanbod van onder meer honderden databanken, historische archieven, point-of-care informatie en tools voor corporate learning. Daarnaast is EBSCO erkend speler op het gebied van dienstverlening rondom informatiebeheer en –toegang met beheerdiensten voor meer dan 360.000 tijdschriften en uitgeverspakketten en toegang tot ruim 1.000.000 e-books. EBSCO Information Services is een divisie van EBSCO Industries, Inc.

“Met Linguistics Abstracts Online kan EBSCO een vooraanstaande kwaliteitsindex aanbieden die taalkundigen wereldwijd helpt de beste en meest gezaghebbende content binnen hun vakgebied te vinden.”