Om u een betere ervaring op onze website te geven, maken wij gebruik van cookies Voor meer informatie over hoe wij cookies gebruiken, kunt u ons privacybeleid raadplegen.

EBSCO Information Services werkt samen met Arkivum aan archivering, digitale preservering en op de lange termijn gericht databeheer

Rijsenhout, 5 augustus 2019 — EBSCO Information Services (EBSCO) en Arkivum zijn een strategisch samenwerkingsverband aangegaan om instellingen te helpen hun onderzoeksdata, institutionele records en digitale assets voor de lange termijn bruikbaar, toegankelijk en geoptimaliseerd te maken. De samenwerking wordt gebaseerd op EBSCO’s Software-as-a-Service (SaaS) portfolio met onder meer EBSCO Discovery Service™ (EDS) en Arkivum Perpetua, de door enkele van ’s werelds meest prestigieuze instellingen gebruikte geïntegreerde oplossing voor op de lange termijn gericht databeheer.

Arkivum Perpetua is een bewezen oplossing voor op de lange termijn gericht databeheer, die gebruikt wordt voor de preservering, borging en vindbaarheid van de waardevolle collecties, onderzoeksoutput en bedrijfsdata van instellingen. De oplossing biedt onder meer mogelijkheden voor databorging, digitale preservering, bewaring van records en normennaleving. Ingebouwde automatische processen zorgen voor toekomstige toegankelijkheid en bruikbaarheid van de data, waardoor de content van klanten via alle digitale kanalen vindbaar en beschikbaar wordt. Het modulaire ontwerp is ontwikkeld op basis van een innovatieve microservices-architectuur, waardoor instellingen naadloos van een kleine implementatie van enkele terabytes kunnen opschalen naar een organisatiebrede oplossing van petabyte-grootte. Arkivum Perpetua kan tevens geïntegreerd worden met institutionele applicaties voor het beheer van bedrijfsrecords, speciale collecties, wetenschappelijke output en onderzoeksdata, waardoor het een oplossing biedt voor elk type data dat instellingen voor de lange termijn willen kunnen beheren. 

EBSCO Discovery Service geeft gebruikers een eenvoudige en krachtige manier om via één zoekvenster alle bibliotheekcollecties van hun organisatie te doorzoeken en toegang tot de content te krijgen. Arkiva Perpetua zal geïntegreerd worden met EDS zodat alle content van de daardoor ontstane combinatie-oplossing naadloos doorzoekbaar en toegankelijk wordt. Hierdoor kunnen medewerkers, onderzoekers en studenten in EDS op één plek alle content, inclusief waardevolle archiefcontent, doorzoeken. Zij gebruiken vervolgens Arkivum Perpetua om die content te bekijken en gebruiken. 

Arkivum Perpetua maakt deel uit van FOLIO, het community-initiatief voor de oprichting van een open source bibliotheeksysteem. Perpetua zal verder geïntegreerd worden met het FOLIO-platform en daarmee een bijdrage leveren aan de visie en roadmap van een uitbreidbaar platform dat traditioneel bronnenbeheer ondersteunt en tegelijkertijd gericht is op de mogelijkheid nieuwe diensten te leveren.

Tommy Doyle, Senior Vice President for Strategy bij EBSCO Information Services: “De samenwerking met Arkivum stelt EBSCO in staat om haar kernservices te blijven leveren en daarnaast tegemoet te komen aan de groeiende behoefte aan digitale preservering. Met archiverings- en preserveringsdiensten voor institutionele assets kunnen we holistische toegang tot en vindbaarheid van informatie bieden. Met Arkivum’s team, vakinhoudelijke expertise en vaardigheden kunnen we een antwoord bieden op de toenemende vraag naar digitale preservering, en klanten tevens helpen hun onderzoeksdata, collecties en bibliotheekmaterialen beter te beheren en beveiligen.”

Guy Yaniv, CEO van Arkivum: “We zijn heel enthousiast over de samenwerking met EBSCO en kijken ernaar uit een bijdrage te leveren aan de missie om onderzoek wereldwijd te verbeteren. EBSCO’s visie en expertise op het gebied van bibliotheekdiensten en innovatieve technologie sluiten goed aan bij Arkivum. Door Arkivum’s oplossing voor door instellingen zelf ontwikkelde records te combineren met EBSCO’s aanbod, kunnen we toegevoegde waarde bieden aan bibliotheken en onderzoeksinstellingen over de gehele wereld. We kijken ernaar uit om deze dynamische markt samen met EBSCO door middel van doorlopende innovatie van oplossingen te voorzien.”

Bezoekt u voor meer informatie de website: https://more.ebsco.com/perpetua.html 

Over Arkivum
Arkivum levert software, diensten en domeinexpertise voor databeheer en digitale preservering waarmee uw data zo lang als dat nodig is veilig, toegankelijk en bruikbaar blijven. De innovatieve technologieën en methodieken betreffen onder meer preserveringsstrategieën, systeemarchitecturen, overwegingen van totale eigendomskosten en minimalisatie van het risico van verlies van essentiële gegevens. Het bedrijf heeft een duidelijke missie: organisaties te helpen de waarde van langetermijndata te optimaliseren door middel van een veilige, conforme en toegankelijke datamanagementoplossing voor elk type data. Dankzij haar domeinexpertise kan Arkivum 100% data-integriteit garanderen en ondersteuning op basis van best practices bieden voor omgang met nieuwe interne en externe regelgeving wanneer deze ingevoerd wordt. Bezoekt u de website voor meer informatie: www.arkivum.com

Over EBSCO Information Services
EBSCO Information Services (EBSCO) is de toonaangevende leverancier van discovery-oplossingen met ruim 11.000 klanten in meer dan 100 landen. EBSCO Discovery Service™ (EDS) is de oplossing waarin via één zoekvenster snel en gemakkelijk in de volledige informatiecollectie van een organisatie gezocht kan worden en die relevantiebepaling van ongeëvenaarde kwaliteit en uitgebreide maatwerkmogelijkheden biedt. EBSCO is tevens gerenommeerd leverancier van online wetenschappelijke content met een aanbod van onder meer honderden databanken, historische archieven, point-of-care informatie en tools voor corporate learning. Daarnaast is EBSCO erkend speler op het gebied van dienstverlening rondom informatiebeheer en –toegang met beheerdiensten voor meer dan 360.000 tijdschriften en uitgeverspakketten en toegang tot ruim 1.000.000 e-books. EBSCO Information Services is een divisie van EBSCO Industries, Inc.

“. Met Arkivum’s team, vakinhoudelijke expertise en vaardigheden kunnen we een antwoord bieden op de toenemende vraag naar digitale preservering, en klanten tevens helpen hun onderzoeksdata, collecties en bibliotheekmaterialen beter te beheren en beveiligen.”