Om u een betere ervaring op onze website te geven, maken wij gebruik van cookies Voor meer informatie over hoe wij cookies gebruiken, kunt u ons privacybeleid raadplegen.

EBSCO Information Services werkt samen met SCANBIT Technology & Services voor open source project FOLIO

Rijsenhout, 3 april 2019 — EBSCO Information Services (EBSCO) en IBAI-SCANBIT Technology & Services gaan samenwerken aan de ondersteuning van bibliotheken die gebruik gaan maken van open source bibliotheekplatform FOLIO met betrouwbare hosting- en supportdiensten.

Dit partnerschap houdt in dat IBAI-SCANBIT Technology & Services implementatie- en supportdiensten voor FOLIO gaat leveren die door EBSCO’s hostingtechnologie en dataservices ondersteund worden. Het bedrijf, dat gevestigd is in Vitoria-Gasteiz in Spanje, levert IT-diensten en is gespecialiseerd in outsourcing en technologie voor culturele en onderzoeksinstellingen. Haar missie is deze organisaties van professionele diensten en de nieuwste IT-technologie te voorzien, en hierin voor constante verbetering te zorgen.

IBAI-SCANBIT’s betrokkenheid bij open source heeft zich onder meer geuit in het vertalen van de FOLIO-interface naar het Spaans en het delen van deze vertalingen met de community. Het bedrijf heeft daarnaast samengewerkt met de SOAS Library voor de integratie van VuFind en OLE Library System, en geeft advies op het gebied van het verbeteren van het exporteren van holdings uit OLE. Iñigo Lapitz, CEO van IBAI-SCANBIT Technology & Services: “Onze samenwerking met EBSCO is heel belangrijk voor Spaanse bibliotheken die FOLIO als bibliotheeksysteem gaan implementeren. Wij helpen hen met de integratie van FOLIO in hun systemen en bij het besparen van kosten voor technologie. De bibliotheken kunnen daardoor hun tijd en energie steken in het ondersteunen van hun eindgebruikers.”

Mark Allcock, Director of FOLIO Partnerships bij EBSCO, legt uit dat de samenwerkingen met open source leveranciers waarde toevoegen aan EBSCO’s dienstverlening rondom FOLIO-implementaties: “Door samen te werken met leveranciers als IBAI-SCANBIT Technology & Services kunnen we bibliotheken wereldwijd steeds beter ondersteunen en hen helpen optimaal te profiteren van moderne open source bronnen en support.”

FOLIO heeft een community gevormd waarin bibliothecarissen en ontwikkelaars gezamenlijk in special interest groups aan de ontwikkeling van een open source bibliotheeksysteem te werken dat voldoet aan de eisen voor traditioneel en elektronisch bronnenbeheer, en dat gericht is op groei en innovatie door middel van samenwerking. Dankzij de flexibiliteit die FOLIO biedt, kunnen bibliotheken de applicaties selecteren die het beste aansluiten op hun werkprocessen en wensen. De applicaties zijn modulair en meerdere leveranciers en bibliotheken kunnen bijdragen leveren. In januari 2019 lanceerde FOLIO de eerste in een reeks releases die de functionaliteiten en kenmerken van het open source platform zullen definiëren. Kijkt u voor meer informatie op www.folio.org.

Over IBAI-SCANBIT Technology and Services
IBAI-SCANBIT, een 25-jarig bedrijf gespecialiseerd in technologie en outsourcingdiensten voor bibliotheken en andere cultureel erfgoed- en onderzoeksinstellingen, is eigendom van een groter bedrijf genaamd LKS Technological Consultancy. De ongeveer 700 mensen die in deze groep werken maken deel uit van de Mondagaon Corporation, de grootste coöperatie in Baskenland en één van de grootste groepen in Spanje, bestaande uit 239 bedrijven en meer dan 75.000 mensen. IBAI-SCANBIT heeft als missie professionele diensten en de nieuwste technologieën te bieden aan bibliotheken, archieven en musea, en gezamenlijk te werken aan de constante verbetering, innovatie, vooruitgang en duurzame ontwikkeling van maatschappijen om zo toegevoegde waarde te bieden aan klanten en diensten. Het bedrijf levert bijdragen aan verschillende bibliotheekassociaties en -communities, waaronder de Federación Española de Sociedades de Archivística, Biblioteconomía, Documentación y Museística (FESABID), KOHA, VuFind en FOLIO.

Over EBSCO Information Services
EBSCO Information Services (EBSCO) is de toonaangevende leverancier van discovery-oplossingen met ruim 11.000 klanten in meer dan 100 landen. EBSCO Discovery Service™ (EDS) is de oplossing waarin via één zoekvenster snel en gemakkelijk in de volledige informatiecollectie van een organisatie gezocht kan worden en die relevantiebepaling van ongeëvenaarde kwaliteit en uitgebreide maatwerkmogelijkheden biedt. EBSCO is tevens gerenommeerd leverancier van online wetenschappelijke content met een aanbod van onder meer honderden databanken, historische archieven, point-of-care informatie en tools voor corporate learning. Daarnaast is EBSCO erkend speler op het gebied van dienstverlening rondom informatiebeheer en –toegang met beheerdiensten voor meer dan 360.000 tijdschriften en uitgeverspakketten en toegang tot ruim 1.000.000 e-books. EBSCO Information Services is een divisie van EBSCO Industries, Inc.

“Door samen te werken met leveranciers als IBAI-SCANBIT Technology & Services kunnen we bibliotheken wereldwijd steeds beter ondersteunen en hen helpen optimaal te profiteren van moderne open source bronnen en support.”