Om u een betere ervaring op onze website te geven, maken wij gebruik van cookies Voor meer informatie over hoe wij cookies gebruiken, kunt u ons privacybeleid raadplegen.

EBSCO Information Services werkt samen met StackMap™ voor digitale bewegwijzering fysieke bronnen en faciliteiten

Rijsenhout, 27 maart 2019 — EBSCO Information Services (EBSCO) is een samenwerkingsverband aangegaan met StackMap™, een digitaal platform dat gebruikers voorziet van gedetailleerde plattegronden van, en routebeschrijvingen naar, de locatie van fysieke items in een bibliotheek. Klanten kunnen de diensten van StackMap integreren in EBSCO Discovery Service™ (EDS) om gebruikers te helpen fysieke bibliotheekitems te vinden.

StackMap, een in 2008 opgerichte bibliotheekleverancier, is erop gericht eindgebruikers te helpen door de fysieke locatie van bibliotheekitems in kaart te brengen. Integratie in EDS betekent dat gebruikers eenvoudig de locatie van de door hen gevonden relevante gedrukte bronnen in de bibliotheek kunnen opzoeken. Met de services van StackMap kunnen zij tevens in een kiosk, op een tablet of via een website de fysieke bronnen en ruimten van de bibliotheek doorlopen, of zoeken naar beschikbare computers en studieruimtes. 

Lex Cooke, Chief Executive Officer en mede-oprichter van StackMap: “Dankzij onze samenwerking met EBSCO en integratie in hun veelgeprezen discovery-oplossing kunnen we met StackMap meer bibliotheken bereiken en de eindgebruikerservaring bij meer instellingen optimaliseren.”

De samenwerking ondersteunt EBSCO’s constante inspanningen eindgebruikers te voorzien van één platform voor al hun onderzoeks-, onderwijs- en bibliotheekbehoeften, met de beste gebruiksbeleving. Tim Lull, Senior Vice President of Product Management bij EBSCO: “De integratie van EBSCO Discovery Service en StackMap is een stap in de ontwikkeling van een ecosysteem van partners die de aanvullende diensten en oplossingen bieden die onze klanten wensen. StackMap maakt het gemakkelijker voor gebruikers om te vinden wat zij zoeken, wat leidt tot verbeterde bibliotheekervaringen en tijdbesparing voor bibliothecarissen.” 

Over StackMap™
StackMap is een digitaal platform dat gebruikers voorziet van gedetailleerde plattegronden van, en routebeschrijvingen naar, de locaties van fysieke items in een bibliotheek. De oplossingen van StackMap helpen tevens bij het vinden van beschikbare computers, kamers en andere ruimtes. StackMap werkt samen met bibliotheken van alle groottes en in alle branches, en heeft klanten over de gehele wereld.

Over EBSCO Information Services
EBSCO Information Services (EBSCO) is de toonaangevende leverancier van discovery-oplossingen met ruim 11.000 klanten in meer dan 100 landen. EBSCO Discovery Service™ (EDS) is de oplossing waarin via één zoekvenster snel en gemakkelijk in de volledige informatiecollectie van een organisatie gezocht kan worden en die relevantiebepaling van ongeëvenaarde kwaliteit en uitgebreide maatwerkmogelijkheden biedt. EBSCO is tevens gerenommeerd leverancier van online wetenschappelijke content met een aanbod van onder meer honderden databanken, historische archieven, point-of-care informatie en tools voor corporate learning. Daarnaast is EBSCO erkend speler op het gebied van dienstverlening rondom informatiebeheer en –toegang met beheerdiensten voor meer dan 360.000 tijdschriften en uitgeverspakketten en toegang tot ruim 1.000.000 e-books. EBSCO Information Services is een divisie van EBSCO Industries, Inc.

“StackMap maakt het gemakkelijker voor gebruikers om te vinden wat zij zoeken, wat leidt tot verbeterde bibliotheekervaringen en tijdbesparing voor bibliothecarissen.”