Om u een betere ervaring op onze website te geven, maken wij gebruik van cookies Voor meer informatie over hoe wij cookies gebruiken, kunt u ons privacybeleid raadplegen.

EBSCO Information Services ontwikkelt gratis tool die bibliothecarissen helpt met COUNTER-R5-gebruiksrapporten

Rijsenhout, 6 juli 2020 — EBSCO Information Services (EBSCO) heeft een nieuwe oplossing ontwikkeld die het verzamelen van COUNTER-gebruiksrapporten makkelijker maakt. De SUSHI Harvester for Multi-Site Libraries (R5 Harvester) is een in Microsoft® Access® gemaakte tool die kleine tot middelgrote consortia helpt eenvoudiger COUNTER-rapporten voor hun geaffilieerde bibliotheken te verzamelen.

De R5 Harvester is gemaakt door een team onder leiding van Oliver Pesch, EBSCO’s Chief Product Strategist die al vanaf de oprichting betrokken is bij COUNTER. Pesch zegt dat de applicatie consortia en andere organisaties met meerdere bibliotheken in staat stelt hun inloggegevens voor R5-SUSHI te beheren en het verzamelen van statistieken te automatiseren: “Gebruiksrapporten die via COUNTER_SUSHI verkregen worden, worden opgeslagen op de lokale harde schijf van de gebruiker in COUNTER-R5-tabelvorm of als delimited-textbestand dat gebruikt kan worden om in een databank geladen te worden.”
 
Release 5 (R5) van de COUNTER Code of Practice had als doelstelling complexiteit te reduceren en tegelijkertijd de duidelijkheid en stroomlijning van gebruiksrapportages te verbeteren. Lorraine Estelle, Director van COUNTER, zegt dat uit feedback over R5 bleek dat sommige consortia gebruiksrapporten voor hun geaffilieerde bibliotheken nodig hadden: “Bibliotheekmedewerkers vertelden ons dat ze een tool nodig hadden waarmee ze efficiënter gebruiksrapporten konden verzamelen, en als reactie op die wens heeft EBSCO de R5 Harvester ontwikkeld, een gebruiksvriendelijke oplossing waarmee organisaties met meerdere bibliotheken eenvoudig gebruiksrapporten voor hun bibliotheken verkrijgen.”

De R5 Harvester is gratis beschikbaar voor niet-commercieel gebruik, en is samen met een handleiding verkrijgbaar op de COUNTER-website: https://www.projectcounter.org/r5_harvester/.

Over EBSCO Information Services
EBSCO Information Services (EBSCO) is de toonaangevende leverancier van discovery-oplossingen met ruim 11.000 klanten in meer dan 100 landen. EBSCO Discovery Service™ (EDS) is de oplossing waarin via één zoekvenster snel en gemakkelijk in de volledige informatiecollectie van een organisatie gezocht kan worden en die relevantiebepaling van ongeëvenaarde kwaliteit en uitgebreide maatwerkmogelijkheden biedt. EBSCO is tevens gerenommeerd leverancier van online wetenschappelijke content met een aanbod bestaande uit onder meer honderden databanken, historische archieven, medische point-of-care bronnen en tools voor corporate learning. Daarnaast is EBSCO erkend speler op het gebied van informatiebeheer en –toegang, met beheerdiensten voor meer dan 360.000 periodieken waaronder ruim 57.000 digitale tijdschriften, en toegang tot meer dan 1.500.000 e-books. EBSCO Information Services is een divisie van EBSCO Industries, Inc.

“Bibliotheekmedewerkers vertelden ons dat ze een tool nodig hadden waarmee ze efficiënter gebruiksrapporten konden verzamelen, en als reactie op die wens heeft EBSCO de R5 Harvester ontwikkeld, een gebruiksvriendelijke oplossing waarmee organisaties met meerdere bibliotheken eenvoudig gebruiksrapporten voor hun bibliotheken verkrijgen.”