Om u een betere ervaring op onze website te geven, maken wij gebruik van cookies Voor meer informatie over hoe wij cookies gebruiken, kunt u ons privacybeleid raadplegen.

EBSCO Usage Consolidation ondersteunt COUNTER R5

~ EBSCO Information Services ontwikkelt functionaliteiten die gebruiksrapportage verbeteren ~

Rijsenhout, 15 juni 2020 — EBSCO Usage Consolidation™, de gebruiksstatistiekentool van EBSCO Information Services (EBSCO), ondersteunt nu COUNTER R5 en biedt nuttige vergelijkingstools en nieuwe manieren waarop bibliothecarissen gebruiksrapportages kunnen analyseren en beheren.

EBSCO Usage Consolidation ondersteunt COUNTER R5 onder meer via functionaliteiten die data van eerder geladen R4-rapporten omzetten naar de corresponderende R5-gegevens. Hierdoor zijn vergelijkingen van jaar tot jaar mogelijk, ook wanneer contentleveranciers overgaan naar de nieuwe rapportagestandaard. Bibliotheken beschikken in hun geconsolideerde rapportages over relevante in COUNTER Release 5 gedefinieerde attributen zoals publicatiejaar en toegangsmethode. Dankzij verbeteringen in het automatisch verzamelen van data via SUSHI kan nu gekozen worden uit diverse verzamelfrequenties (jaarlijks, halfjaarlijks, driemaandelijks, maandelijks). Ook is er een intelligente “ready to load” functie ontwikkeld waarmee gebruikers gemakkelijk kunnen zien voor welke platformen het gebruik geladen kan worden. 

EBSCO maakt daarnaast het configureren van platformen voor dataverzameling eenvoudiger door bepaalde informatie automatisch in te laden, zoals URL’s en ondersteunde rapporttypes. Bibliothecarissen kunnen tevens zien welke platformen EBSCO’s Usage Loading Service™ voor hun organisatie behandelt en welke platformen door de instelling zelf beheerd worden. De gebruiksdata zijn via EBSCONET® Subscription Management direct beschikbaar in hun abonnementenworkflow.

Oliver Pesch, Chief Product Strategist bij EBSCO, zegt dat EBSCO bibliotheekmedewerkers helpt tijd te besparen door belangrijke informatie optimaal weer te geven: “Eén van de unieke dingen die we doen is het omvormen van COUNTER-R4-gebruiksdata zodat bibliothecarissen hun gebruik tijdens een bepaalde tijdsperiode kunnen analyseren, ook als een contentleverancier gedurende die periode overgegaan is van R4- naar R5-rapportage. Doordat zij over een werkelijk geconsolideerd beeld van het gebruik beschikken, kunnen onze klanten appels met appels vergelijken en beschikken zij in een intuïtieve workflow over de essentiële informatie die zij nodig hebben om hun collecties en gebruik te analyseren.”

Usage Consolidation maakt deel uit van de EBSCO Knowledge Services, een productlijn met innovatieve workflowmanagementtools voor bibliotheken waartoe ook Holdings & Link Management, Full Text Finder en Publication Finder behoren. Ook de IQ Services, oplossingen die bibliotheken helpen hun bronnen efficiënter te beheren dankzij het gebruik van verschillende API’s die in real-time data uitwisselen tussen de tools en interfaces die zij gebruiken, maken deel uit van deze lijn. De EBSCO Knowledge Services worden aangestuurd door de EBSCO Knowledge Base en zijn gericht op het verwijderen van datasilo’s en op integratie met bibliotheekmanagementtools als FOLIO en CORAL.

Over EBSCO Information Services
EBSCO Information Services (EBSCO) is de toonaangevende leverancier van discovery-oplossingen met ruim 11.000 klanten in meer dan 100 landen. EBSCO Discovery Service™ (EDS) is de oplossing waarin via één zoekvenster snel en gemakkelijk in de volledige informatiecollectie van een organisatie gezocht kan worden en die relevantiebepaling van ongeëvenaarde kwaliteit en uitgebreide maatwerkmogelijkheden biedt. EBSCO is tevens gerenommeerd leverancier van online wetenschappelijke content met een aanbod bestaande uit onder meer honderden databanken, historische archieven, medische point-of-care bronnen en tools voor corporate learning. Daarnaast is EBSCO erkend speler op het gebied van informatiebeheer en –toegang, met beheerdiensten voor meer dan 360.000 periodieken waaronder ruim 57.000 digitale tijdschriften, en toegang tot meer dan 1.500.000 e-books. EBSCO Information Services is een divisie van EBSCO Industries, Inc.

“Doordat zij over een werkelijk geconsolideerd beeld van het gebruik beschikken, kunnen onze klanten appels met appels vergelijken en beschikken zij in een intuïtieve workflow over de essentiële informatie die zij nodig hebben om hun collecties en gebruik te analyseren.”