Om u een betere ervaring op onze website te geven, maken wij gebruik van cookies Voor meer informatie over hoe wij cookies gebruiken, kunt u ons privacybeleid raadplegen.

FOLIO-community toegelaten tot Google-initiatief ‘Season of Docs’

Ipswich, Mass. (USA), 23 juni 2020 – FOLIO, een innovatief open-sourcebibliotheekplatform, is toegelaten tot Google-initiatief Season of Docs. Season of Docs is een project waarin technisch schrijvers gekoppeld worden aan open-sourceprojecten om zo samenwerking te stimuleren en documentatie voor de open-sourcewereld te verbeteren.

FOLIO zoekt nu technisch auteurs die namens haar bijdragen aan het initiatief en daarvoor nauw zullen samenwerken met de open-sourcecommunity. De schrijvers passen hun kennis toe op de documentatie van FOLIO en leren meer over het open-sourceproject en nieuwe technologieën. Technisch auteurs wereldwijd kunnen zich aanmelden voor deelname aan Season of Docs. Iedereen die zich aanmeldt en die toegelaten wordt, krijgt een mentor toegewezen en ontvangt een vergoeding van Google.

FOLIO zoekt technisch schrijvers voor de volgende projecten:

  • Uitbreiding van eindgebruikersdocumentatie van FOLIO-apps
  • Verbetering van de beleving van ontwikkelaars die werken met of bijdragen aan FOLIO
  • Opstellen van documentatie over FOLIO-implementaties voor systeembeheerders

Kijkt u op deze website voor meer informatie over de projecten. 

Over FOLIO
FOLIO is een samenwerkingsverband tussen bibliotheken, leveranciers, ontwikkelaars en consortia dat open source technologie ontwikkelt en bibliotheekdiensten op basis van een toekomstvisie voor bibliotheken herdefinieert en innoveert. Door te bouwen op de wensen van bibliotheken en gebruik te maken van hun expertise en de capaciteiten en mogelijkheden van leveranciers, wil FOLIO bibliotheken helpen de dienstverlening die ze bieden en de rol die zij spelen binnen hun organisatie opnieuw te definiëren. FOLIO draagt tevens bij aan een gelijker speelveld door open source technologie beschikbaar te stellen aan alle organisaties, ongeacht grootte of bezetting. Het brengt leveranciers samen om innovatieve diensten te ontwikkelen en te hosten voor klanten, en introduceert open source als dienst naar bibliotheken toe. Opgeven als deelnemer aan dit initiatief of aanvragen van meer informatie kan via www.folio.org.
 NOOT VOOR DE REDACTIE
Dit persbericht wordt verzonden namens FOLIO, een samenwerkingsverband tussen bibliotheken, leveranciers, consortia en ontwikkelaars dat erop gericht is open source diensten te creëren voor bibliotheken. EBSCO is deelnemer aan dit initiatief. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Kathleen McEvoy, Media Relations, FOLIO 
kathleen@folio.org / +1 978 223 0438