Om u een betere ervaring op onze website te geven, maken wij gebruik van cookies Voor meer informatie over hoe wij cookies gebruiken, kunt u ons privacybeleid raadplegen.

GOBI® Library Solutions from EBSCO breidt demand-driven acquisition voor e-books uit door samenwerking met Books at JSTOR

Rijsenhout, 9 juli 2020 — GOBI® Library Solutions from EBSCO biedt bibliotheken meer keuze door de uitbreiding van haar Demand-Driven Acquisition (DDA) services met Books at JSTOR. Bibliotheken beschikken daardoor over meer opties voor het aanschaffen en beheren van hun DDA-programma en hun voorkeursplatform.

JSTOR’s e-bookprogramma omvat bijna 90.000 DRM-vrije en onbeperkt toegankelijke titels die samen met tijdschriften eenvoudig via het bekende platform te vinden en gebruiken zijn. De ruime aankooptrigger van het DDA-programma en besparingsniveaus vormen uitstekende voorwaarden voor deelnemende bibliotheken. John Lenahan, Associate Vice President of Licensed Collections bij JSTOR, legt uit dat dit een natuurlijke uitbreiding is van een langer bestaande relatie: “JSTOR werkt al sinds 2014 zeer goed samen met GOBI voor het ondersteunen van bibliotheken bij individuele titelaanschaf. De uitbreiding van onze strategische samenwerking is een belangrijke nieuwe stap in verdere ondersteuning van de academische community door middel van innovatieve acquisitiemodellen.” 

Bibliotheken kunnen een approval plan, alle door GOBI geselecteerde content op basis van hun profiel, of alle beschikbare JSTOR-content gebruiken in hun DDA-programma. JSTOR-DDA wordt onderdeel van GOBI’s ‘Multi-Vendor DDA Service’, een dienst waarmee momenteel al DDA aangeboden wordt via ProQuest Ebook Central® en EBSCO eBooks™. De toevoeging van JSTOR zorgt voor een nog completer contentaanbod, en doordat de DDA-optie geboden wordt op volgorde van de platformvoorkeur van de bibliotheek, behouden zij hun keuzevrijheid. GOBI’s JSTOR-DDA wordt deze maand geïmplementeerd bij een aantal Early Adopters en naar verwachting wordt de service in augustus 2020 volledig uitgerold.

Rebecca Seger, Vice President of Institutional Participation and Strategic Partnerships bij JSTOR, zegt dat de samenwerking inspeelt op trends binnen bibliotheken: “Veel bibliotheken zien een sterk toenemende vraag naar e-books voor gebruik bij afstandsonderwijs en -onderzoek, en kostenefficiëntie en vereenvoudigde acquisitieworkflows zijn belangrijker dan ooit.”

Caroline Zappasodi, Director of Product Management bij GOBI Library Solutions from EBSCO, zegt dat keuzevrijheid voor bibliotheken een belangrijke prioriteit is: “De integratie van JSTOR’s DDA-programma in GOBI betekent een uitgebreidere DDA-service. Hiermee helpen we bibliotheken tegemoet te komen aan de toenemende vraag naar digitale toegang tot content, zonder dat dit tot extra druk op hun medewerkers leidt. Klanten beschikken over JSTOR’s platform, prijsinformatie en catalogus, en profiteren tegelijkertijd van GOBI’s betrouwbare technische services, ontdubbelingshulp en ondersteuning bij collectieontwikkeling.”

Over GOBI Library Solutions from EBSCO
GOBI® Library Solutions from EBSCO, voorheen YBP Library Services, levert meer dan 17 miljoen gedrukte boeken en e-books aan academische, onderzoeks- en speciale bibliotheken over de gehele wereld. Van het stroomlijnen van werkprocessen tot het samenwerken met bibliotheekmedewerkers – GOBI Library Solutions streeft er te allen tijde naar bibliotheken de beste oplossing voor hun wensen op het gebied van acquisitie, collectieontwikkeling en technische services te bieden. De missie is al meer dan 40 jaar hetzelfde: samenwerken met bibliotheken om hen te voorzien van de breedste selectie Engelstalige wetenschappelijke content die wereldwijd uitgegeven wordt. Bezoek de website voor meer informatie: gobi.ebsco.com.

Over EBSCO Information Services
EBSCO Information Services (EBSCO) is de toonaangevende leverancier van discovery-oplossingen met ruim 11.000 klanten in meer dan 100 landen. EBSCO Discovery Service™ (EDS) is de oplossing waarin via één zoekvenster snel en gemakkelijk in de volledige informatiecollectie van een organisatie gezocht kan worden en die relevantiebepaling van ongeëvenaarde kwaliteit en uitgebreide maatwerkmogelijkheden biedt. EBSCO is tevens gerenommeerd leverancier van online wetenschappelijke content met een aanbod bestaande uit onder meer honderden databanken, historische archieven, medische point-of-care bronnen en tools voor corporate learning. Daarnaast is EBSCO erkend speler op het gebied van informatiebeheer en –toegang, met beheerdiensten voor meer dan 360.000 periodieken waaronder ruim 57.000 digitale tijdschriften, en toegang tot meer dan 1.500.000 e-books. EBSCO Information Services is een divisie van EBSCO Industries, Inc.

Over JSTOR
JSTOR biedt toegang tot meer dan 12 miljoen academische tijdschriftartikelen, e-books en primaire bronnen voor 75 studiegebieden. Het krachtige onderzoeks- en onderwijsplatform stelt gebruikers in staat een breed scala aan wetenschappelijke content te ontdekken. JSTOR werkt met bibliotheken samen om studenten en medewerkers bij belangrijke content te brengen, kosten te besparen en schapruimte vrij te maken. Daarnaast biedt JSTOR onafhankelijke onderzoekers gratis of tegen lage tarieven toegang tot wetenschappelijke informatie, en helpt het uitgevers hun publiek te verbreden en hun content te preserveren voor toekomstige generaties. JSTOR is onderdeel van ITHAKA, een nonprofitorganisatie waartoe ook Artstor, Ithaka S+R en Portico behoren. Neemt u voor meer informatie contact op met Sarah Glasser, Associate Vice President Marketing bij ITHAKA, via sarah.glasser@ithaka.org

“De integratie van JSTOR’s DDA-programma in GOBI betekent een uitgebreidere DDA-service. Hiermee helpen we bibliotheken tegemoet te komen aan de toenemende vraag naar digitale toegang tot content, zonder dat dit tot extra druk op hun medewerkers leidt.”