Om u een betere ervaring op onze website te geven, maken wij gebruik van cookies Voor meer informatie over hoe wij cookies gebruiken, kunt u ons privacybeleid raadplegen.

GOBI® Library Solutions from EBSCO en TIND werken samen voor verbeterde acquisitieworkflows

Rijsenhout, 27 augustus 2018 — TIND en GOBI® Library Solutions from EBSCO (GOBI), een divisie van EBSCO Information Services, werken samen aan het stroomlijnen van het acquisitieproces voor bibliotheken die gebruikmaken van het bibliotheeksysteem van TIND. Met de nieuwe GobiAPI worden de TIND-systemen volledig en in real-time met het GOBI-platform geïntegreerd, wat directe overdracht van bibliografische en bestelgegevens van GOBI naar TIND vereenvoudigt.

Dankzij de samenwerking tussen TIND en GOBI zoeken gebruikers eenvoudig in de uitgebreide online GOBI-catalogus naar e-books en boeken. Alle bestellingen die in het GOBI-systeem geplaatst worden, worden automatisch naar het bibliotheeksysteem van TIND (TIND ILS) verstuurd, waarin vervolgens een korte bibliografie en een bestelrecord beschikbaar zijn. De API-service is geschikt voor TIND ILS Version 1.6 en hoger, en verbetert werkprocessen waardoor klanten gemakkelijker en efficiënter titels vinden en bestellingen plaatsen.

Darby Kopp, Chief Operating Officer bij GOBI, geeft aan dat wederzijdse klanten dankzij de samenwerking profiteren van de meest efficiënte en gestroomlijnde workflows: “Voor GOBI als toonaangevend leverancier van e-books en boeken is het belangrijk nauw samen te werken met leveranciers van bibliotheeksystemen zoals TIND om de werkprocessen van bibliotheken en hun gebruikers zo efficiënt mogelijk te maken. De integratie van de systemen van GOBI en TIND zorgt ervoor dat bibliothecarissen hun aankoopproces kunnen stroomlijnen, waardoor zij uiteindelijk betere dienstverlening aan hun eindgebruikers kunnen bieden.” 

“Het was, als onderdeel van TIND’s samenwerking met UC Berkeley Law Library op het gebied van acquisitie-ontwikkeling, een logische stap om een API-integratie met GOBI na te streven. Het is innovatief, eenvoudig en efficiënt. GOBI is een goed voorbeeld van een modern platform waarmee gemakkelijk geïntegreerd kan worden,” aldus Alexander Nietzold, CEO van TIND.

GOBI-klanten kunnen voor meer informatie of om de workflow op te laten zetten contact opnemen met hun vaste contactpersonen. Bezoek de website voor meer informatie over GOBI: gobi.ebsco.com

TIND is een officiële spin-off van CERN. De organisatie levert op de open source software van CERN (Invenio) gebaseerde bibliotheeksystemen en oplossingen voor digitale preservering en beheer van onderzoeksdata. Bezoek de website voor meer informatie: http://www.tind.io.

Over GOBI Library Solutions from EBSCO
GOBI Library Solutions from EBSCO, voorheen YBP Library Services, levert meer dan 15 miljoen gedrukte boeken en e-books aan academische, onderzoeks- en speciale bibliotheken over de gehele wereld. Van het stroomlijnen van werkprocessen tot het samenwerken met bibliotheekmedewerkers – GOBI Library Solutions streeft er te allen tijde naar bibliotheken de beste oplossing voor hun wensen op het gebied van acquisitie, collectieontwikkeling en technische services te bieden. De missie is al meer dan 40 jaar hetzelfde: samenwerken met bibliotheken om hen te voorzien van de breedste selectie Engelstalige wetenschappelijke content die wereldwijd uitgegeven wordt. Bezoek de website voor meer informatie: gobi.ebsco.com.

Over EBSCO Information Services
EBSCO Information Services (EBSCO) is de toonaangevende leverancier van discovery-oplossingen met ruim 11.000 klanten in meer dan 100 landen. EBSCO Discovery Service™ (EDS) is de oplossing waarin via één zoekvenster snel en gemakkelijk in de volledige informatiecollectie van een organisatie gezocht kan worden en die relevantiebepaling van ongeëvenaarde kwaliteit en uitgebreide maatwerkmogelijkheden biedt. EBSCO is tevens gerenommeerd leverancier van online wetenschappelijke content met een aanbod van onder meer honderden databanken, historische archieven, point-of-care informatie en tools voor corporate learning. Daarnaast is EBSCO erkend speler op het gebied van dienstverlening rondom informatiebeheer en –toegang met beheerdiensten voor meer dan 360.000 tijdschriften en uitgeverspakketten en toegang tot ruim 1.000.000 e-books. EBSCO Information Services is een divisie van EBSCO Industries, Inc.

“De integratie van de systemen van GOBI en TIND zorgt ervoor dat bibliothecarissen hun aankoopproces kunnen stroomlijnen, waardoor zij uiteindelijk betere dienstverlening aan hun eindgebruikers kunnen bieden.”