Om u een betere ervaring op onze website te geven, maken wij gebruik van cookies Voor meer informatie over hoe wij cookies gebruiken, kunt u ons privacybeleid raadplegen.

Samenwerking tussen EBSCO Information Services en ByWater Solutions leidt tot voordelen voor gebruikers open source bibliotheekplatform FOLIO

Rijsenhout, 7 februari 2018 — EBSCO Information Services (EBSCO) en ByWater Solutions (ByWater) breiden hun reeds bestaande samenwerking uit om bibliotheken die het FOLIO Library Services Platform (LSP) gaan gebruiken betrouwbare hosting en ondersteunende diensten te bieden.

De samenwerking betekent dat bibliotheken die gebruik gaan maken van FOLIO gebruik kunnen maken van de implementatiediensten en support van ByWater, ondersteund door de hostingtechnologie en dataservices van EBSCO. ByWater Solutions is momenteel de grootste dienstverlener voor het Koha Open Source Library System en biedt ondersteuning aan meer dan 1.000 Koha-bibliotheken. Uit een onderzoek uit 2016 bleek dat de services zeer goed gewaardeerd werden door respondenten.

Brendan Gallagher, mede-eigenaar en CEO van ByWater Solutions, zegt dat het team van ByWater met EBSCO zal samenwerken aan ondersteunende diensten voor bibliotheken die FOLIO als bibliotheekplatform gebruiken en bibliotheken die microservices of applicaties van FOLIO aan hun huidige systemen willen gaan toevoegen: “Met open source diensten kunnen bibliotheken geld besparen op de technologie, en zich richten op serviceverlening en klantondersteuning. Met onze expertise en de diensten van EBSCO kunnen we bibliotheken helpen bij de implementatie van FOLIO en de migratie naar het FOLIO LSP, en hen doorlopend te kunnen blijven ondersteunen in het gebruik.”

Al vanaf het begin draagt EBSCO door middel van financiering, ontwikkelaars en projectmanagement bij aan het FOLIO-initiatief. Daarnaast zullen in de toekomst hostingdiensten, geavanceerde softwareondersteuning en services voor data-integratie aangeboden gaan worden aan bibliotheken die gebruik maken van FOLIO. Ron Burns, Vice President of Services Product Management, geeft aan dat hiermee hoge servicestandaarden opgesteld kunnen worden: “Nu we richting de volgende fase gaan, waarin bètasites FOLIO actief uittesten, is het belangrijk ervoor te zorgen dat serviceleveranciers als EBSCO en ByWater samenwerken aan technische supportstructuren, migratieplannen en implementatiedoelstellingen. Wanneer FOLIO live gaat, zullen deze leveranciers de fundering moeten gaan vormen die nodig is om de adoptie van open source systemen en de uitbreiding van FOLIO naar bibliotheken van alle soorten en maten mogelijk te maken.” 

ByWater en EBSCO zullen met elkaar en met de rest van de FOLIO-community ondersteuning bieden aan de eerste bibliotheken die in 2019 live gaan met FOLIO. 

Sinds de aankondiging in juni 2016 heeft FOLIO een community gevormd en hebben de deelnemende bibliothecarissen en ontwikkelaars special interest groups gevormd om samen aan de ontwikkeling van een open source LSP te werken dat voldoet aan de eisen voor traditioneel en elektronisch bronnenbeheer, en dat gericht is op groei en innovatie door middel van samenwerking. Dankzij de flexibiliteit die FOLIO biedt, kunnen bibliotheken de applicaties selecteren die het beste aansluiten op hun werkprocessen en wensen. Uitbreidbaarheid is een essentieel kenmerk van FOLIO dat ervoor zorgt dat het LSP geïntegreerd kan worden met interne en externe systemen zoals enterprise systems, instutional repositories en discovery-oplossingen. De ontwikkelingen ondersteunen Linked Open Data om ervoor te zorgen dat bibliotheken hun bereik kunnen uitbreiden, en doordat het systeem multitenant is, is schaalbaarheid mogelijk. De service ondersteunt alle formats en is gebaseerd op een centrale kennisbank. Kijkt u voor meer informatie op http://www.folio.org

Over EBSCO Information Services
EBSCO Information Services (EBSCO) is de toonaangevende leverancier van discovery-oplossingen met ruim 11.000 klanten in meer dan 100 landen. EBSCO Discovery Service™ (EDS) is de oplossing waarin via één zoekvenster snel en gemakkelijk in de volledige informatiecollectie van een organisatie gezocht kan worden en die relevantiebepaling van ongeëvenaarde kwaliteit en uitgebreide maatwerkmogelijkheden biedt. EBSCO is tevens gerenommeerd leverancier van online wetenschappelijke content met een aanbod van onder meer honderden databanken, historische archieven, point-of-care informatie en tools voor corporate learning. Daarnaast is EBSCO erkend speler op het gebied van dienstverlening rondom informatiebeheer en –toegang met beheerdiensten voor meer dan 360.000 tijdschriften en uitgeverspakketten en toegang tot ruim 1.000.000 e-books. EBSCO Information Services is een divisie van EBSCO Industries, Inc.

Over ByWater Solutions
ByWater Solutions is een bedrijf dat kwaliteitsdiensten biedt voor ondersteuning en implementatie van open source om bibliotheken de kans te bieden om tegen lagere kosten dan voor een traditionele oplossing geavanceerdere ondersteuning te krijgen voor hun bibliotheeksysteem. ByWater heeft zich reeds bewezen met uitstekende implementaties van Koha en support voor bibliotheeksystemen van alle groottes. Met onze gewaardeerde kwaliteitsservice onderscheiden we ons van andere leveranciers in de markt. Samenwerking met ByWater Solutions voor Koha of FOLIO leidt niet alleen tot lagere kosten voor implementatie en beheer van een bibliotheeksysteem; misschien nog wel belangrijker zijn de flexibiliteit en vrijheid waar deze bibliotheken over beschikken. Bezoekt u http://bywatersolutions.com/ voor meer informatie.

“Met open source diensten kunnen bibliotheken geld besparen op de technologie, en zich richten op serviceverlening en klantondersteuning. Met onze expertise en de diensten van EBSCO kunnen we bibliotheken helpen bij de implementatie van FOLIO en de migratie naar het FOLIO LSP, en hen doorlopend te kunnen blijven ondersteunen in het gebruik.”