Om u een betere ervaring op onze website te geven, maken wij gebruik van cookies Voor meer informatie over hoe wij cookies gebruiken, kunt u ons privacybeleid raadplegen.

Stacks Inc. nieuwe divisie van EBSCO Information Services

Rijsenhout, 11 februari 2019 — EBSCO Information Services (EBSCO) neemt Stacks Inc., toonaangevend ontwikkelaar van bibliotheek- en onderzoeksplatformen, over. EBSCO en Stacks Inc. werken al sinds 2016 gezamenlijk aan de ontwikkeling en implementatie van Stacks, een gehost contentmanagementsysteem voor bibliotheken. De overname is een passende stap in EBSCO’s constante inspanningen eindgebruikers te voorzien van de beste zoekbeleving en optimaal geïntegreerde bronnen.

De Stacks-technologie is ontwikkeld om het maken van online content gemakkelijker te maken voor bibliotheken. Het is het eerste kant-en-klare webplatform met plug & play integraties en mobiele applicaties die in real-time gekoppeld zijn. Het systeem stelt bibliotheken in staat om eenvoudig programma’s en diensten te promoten, evenementeninschrijvingen en zaalreserveringen te beheren, enquêtes en polls uit te voeren, en onderzoekshandleidingen te maken. Het optimaliseert daarnaast de zichtbaarheid van de collectie van de bibliotheek, en biedt de beste zoek- en gebruiksbeleving voor bibliotheekbezoekers. 

Kristin Delwo, President en CEO van Stacks Inc.: “De nieuwe stap in de samenwerking met EBSCO zal het bereik van het Stacks-webplatform aanzienlijk vergroten, waardoor we nog meer bibliotheken kunnen helpen een optimale maatwerkwebsite te ontwikkelen en beheren. Ik ben blij met deze nieuwe kansen en kijk ernaar uit onze inspanningen voort te zetten om een revolutie in de bibliotheekbeleving te bewerkstelligen.”

Mark Herrick, Senior Vice President of Business Development bij EBSCO Information Services, legt uit dat de overname van Stacks Inc. een logische stap is: “Stacks is één van de beste contentmanagementsystemen voor bibliotheken, met eersteklasfunctionaliteiten voor zowel beheerders als gebruikers. De overname is een natuurlijke uitbreiding van de reeds bestaande samenwerking. We verwachten de technologieën uit te gaan breiden om de bibliotheekbeleving voor gebruikers nog verder te verbeteren, en efficiënte en gestroomlijnde werkprocessen en een goede en gebruiksvriendelijke beheerdersomgeving te bieden.”

EBSCO zal zich gaan verdiepen in additionele manieren waarop Stacks de bibliotheekbeleving van gebruikers kan helpen verbeteren. Chad Smith, Founder en Chief Technology Officer bij Stacks Inc., geeft aan dat het bewezen leiderschap van EBSCO en de technologische innovatie van Stacks samen een ideale omgeving vormen voor de ontwikkeling van de beste oplossingen voor bibliotheken en hun gebruikers: “Er was al een prettige en natuurlijke samenwerking tussen EBSCO en Stacks voor de ontwikkeling van een responsieve en robuuste bibliotheekomgeving. We kijken ernaar uit dit voort te zetten en gezamenlijk te werken aan toekomstige functionaliteiten en kenmerken van Stacks die onze klanten nog beter zullen helpen.”
 
Meer informatie over Stacks is te vinden op de website: http://www.stacksdiscovery.com.
 
Over Stacks Inc.
Het Stacks-platform heeft sinds de eerste lancering in 2009 al meer dan 500 bibliotheken geholpen; zelfs de Microsoft Corporate Library maakt gebruik van Stacks. Kristin Delwo, President en CEO van Stacks Inc., was eerder Systems Administrator & Management Consultant van een groot consortium bestaande uit meer dan 150 openbare bibliotheken. Ze raakte geïnspireerd door de oplossingen die ze in die functie kon ontwikkelen, en ging samenwerken met haar toenmalige leverancier, Chad Smith, om de producten die zij gebouwd hadden verder te ontwikkelen. Hieruit ontstond Stacks. In 2014 werd de uitgebreide kennis van bibliotheektechnologie van het team bekroond met een ALA Award for Collaboration en een CLA Award for Innovation in Technology. 

Over EBSCO Information Services
EBSCO Information Services (EBSCO) is de toonaangevende leverancier van discovery-oplossingen met ruim 11.000 klanten in meer dan 100 landen. EBSCO Discovery Service™ (EDS) is de oplossing waarin via één zoekvenster snel en gemakkelijk in de volledige informatiecollectie van een organisatie gezocht kan worden en die relevantiebepaling van ongeëvenaarde kwaliteit en uitgebreide maatwerkmogelijkheden biedt. EBSCO is tevens gerenommeerd leverancier van online wetenschappelijke content met een aanbod van onder meer honderden databanken, historische archieven, point-of-care informatie en tools voor corporate learning. Daarnaast is EBSCO erkend speler op het gebied van dienstverlening rondom informatiebeheer en –toegang met beheerdiensten voor meer dan 360.000 tijdschriften en uitgeverspakketten en toegang tot ruim 1.000.000 e-books. EBSCO Information Services is een divisie van EBSCO Industries, Inc.

“Stacks is één van de beste contentmanagementsystemen voor bibliotheken, met eersteklasfunctionaliteiten voor zowel beheerders als gebruikers. De overname is een natuurlijke uitbreiding van de reeds bestaande samenwerking. We verwachten de technologieën uit te gaan breiden om de bibliotheekbeleving voor gebruikers nog verder te verbeteren, en efficiënte en gestroomlijnde werkprocessen en een goede en gebruiksvriendelijke beheerdersomgeving te bieden.”